Radio

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What are the strengths acquired by a person practicing righteousness? Bhagawan beautifully explains with an example today.

Dharmaraja always had Bheema to his left and Arjuna to his right. What is the significance? Bheema is remembered as a person of physical strength. Arjuna is known for his purity and valour. Do not take it that Dharmaraja was merely surrounded by people with physical strength and valour. Dharmaraja was always upright in practicing right conduct and moral principles. Hence, Bhima too always obeyed him and never misused his physical strength anywhere. Arjuna personified purity and possessed various powers and capabilities. He also won the friendship of Lord Krishna and various honours from Indra and others. Unlike the present day honours awarded by various Governments, Arjuna wore purity and valour as his decorations. Because purity and valour were on either sides, righteousness prevailed during the rule of Dharmaraja or Yudishtra.

- Divine Discourse, Jun 26, 1989

There is no greater spiritual practice than adhering to the principles of truth and love.
                                                               -BABA


Ποιες είναι οι δυνάμεις που αποκτά ο άνθρωπος, ο οποίος εφαρμόζει στη ζωή του την ορθή συμπεριφορά ή τη θεία δικαιοσύνη; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί όμορφα σήμερα χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.
 
Ο Νταρμαράτζα είχε πάντοτε τον Μπήμα στα αριστερά του και τον Αρτζούνα στα δεξιά του. Ποια σημασία έχει αυτό; Ο Μπήμα είχε τη φήμη του ανθρώπου που διέθετε εξαιρετική φυσική δύναμη. Ο Αρτζούνα είναι γνωστός για την αγνότητά του, την ανδρεία του και την πολεμική αρετή του. Μη συμπεράνετε από αυτό ότι ο Νταρμαράτζα περιβαλλόταν μόνο από ανθρώπους που είχαν φυσική δύναμη και πολεμική αρετή. Ο Νταρμαράτζα ήταν πάντα ακέραιος στην εφαρμογή της ορθής συμπεριφοράς και των ηθικών αρχών. Συνεπώς, και ο Μπήμα πάντοτε πειθαρχούσε σ’ αυτόν, ποτέ δε και πουθενά δεν  έκανε κατάχρηση της φυσικής δύναμης που είχε. Ο Αρτζούνα ήταν προσωποποίηση της αγνότητας και διέθετε πολλές δυνάμεις και ικανότητες. Επίσης κέρδισε την φιλία του Κρίσνα και πολλές τιμές από τον Ίντρα και από άλλους. Αντίθετα προς ό,τι συμβαίνει σήμερα με την απόδοση τιμών από μέρους των κυβερνήσεων, ο Αρτζούνα έφερε ως διακριτικά στολίδια του και παράσημα την αγνότητά του και την ανδρεία του. Επειδή ο Νταρμαράτζα  (ή Γιουντίστρα, όπως αλλιώς λεγόταν), από δεξιά και αριστερά του διατηρούσε πάντοτε την αγνότητα και την ανδρεία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επικρατεί σταθερά η δικαιοσύνη κατά τα χρόνια που ασκούσε την εξουσία.     


Δεν υπάρχει ανώτερη πνευματική πρακτική από την ολοκληρωτική προσφορά των δυνάμεων του ανθρώπου και την πλήρη αφοσίωσή του στις αρχές της αλήθειας και της αγάπης.
                                                      -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο