Radio

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How can we attain God, One who is unseen in our everyday life? Bhagawan lovingly explains through the example the Gopikas portrayed in their life.

The Gopikas lived their lives, doing everything as God’s work. They would get up early in the morning, and chant the name of Krishna even as they put curd in the pot. Then as they began churning curds, they would continuously utter the many names of Lord Krishna. Chanting Krishna’s name was like the Shruthi (musical scale), their jingling bangles became the rhythm, the sound of churning was the pitch and what they uttered became a mellifluous song. Where did the butter they churned come from? It came from the curds, though it was not visible in the beginning. Just like one can get butter out of milk, with effort you too who have come from God must merge in Him. Understand this principle well and you can experience Him anywhere and everywhere, all the time.

- ‘My Dear Students’, Vol 3, Ch 2, March 19, 1998

Fill yourself with good thoughts in any situation, your life will become sanctified.
                                                 -BABA


Πώς μπορούμε να φθάσουμε στον Θεό, αφού δεν Τον βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των Γκόπικα που απεικονίζει τη ζωή τους.
 
Οι βοσκοπούλες Γκόπικα ζούσαν τη ζωή τους κάνοντας όλες τις δουλειές τους  ως έργο που ανήκε στον Κύριο. Ξυπνούσαν και σηκώνονταν νωρίς το πρωί και έψαλλαν το όνομα του Κρίσνα ακόμα και όταν έβαζαν στο δοχείο το γάλα για να κάνουν βούτυρο. Στη συνέχεια, όταν άρχιζαν να εργάζονται χτυπώντας το γάλα για να πάρουν το βούτυρο, απάγγελλαν ασταμάτητα τα διάφορα ονόματα του Θεού. Η ψαλμωδία με τα ονόματα του Κρίσνα ηχούσε σαν μουσική κλίμακα, τα βραχιόλια τους που κουδούνιζαν έδιναν τον ρυθμό, ο ήχος που προκαλούσε το χτύπημα και η ανακίνηση του γάλακτος έδινε τον τόνο του ήχου και τα λόγια από την απαγγελία τους γίνονταν ένα γλυκό σαν μέλι τραγούδι. Από πού προερχόταν το βούτυρο που έβγαζαν χτυπώντας το γάλα; Προερχόταν μέσα από το γάλα, παρότι δεν διακρινόταν από την αρχή. Ακριβώς όπως ο άνθρωπος μπορεί να βγάλει βούτυρο από το γάλα, πρέπει και εσείς, που έχετε προέλθει από τον Θεό, με προσπάθεια να εξευγενιστείτε και πάναγνοι να συνενωθείτε μαζί Του. Να κατανοήσετε, λοιπόν, και να αντιληφθείτε πλήρως αυτό το νόμο και τότε θα μάθετε ότι μπορείτε να νοιώσετε στην καρδιά σας την εμπειρία του Θεού – αυτή η εμπειρία μπορεί να σας συμβεί οπουδήποτε,  παντού και σε όλους τους χρόνους.
 
Σε κάθε περίσταση, πλημμυρίστε το νου σας με καλές σκέψεις και τότε η ζωή σας θα καθαγιασθεί.
                                                                                  -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο