Radio

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should God test us? What does this mean to Him and to us? Bhagawan lovingly explains to us today.

Test is a taste of God. Unless you are tested, your determination will not become strong. Students often write three or four tests in a year. Why? Exams are not to trouble them, but to validate and strengthen their understanding of the subject. When they pass in flying colours, they are either promoted to higher classes or gain admission to very good Universities. God also does the same. Hence, welcome tests, not as a punishment, but as a protection. However hard they may be, you must clear it. Then you will definitely attain a higher state. God already knows who you are, but He may test you in order to set an ideal for others. What you see is one and what God sees is another. God tests you so all your sins and shortcomings are washed away. Just as gold is tested and attested for its purity, God’s tests are always for strengthening your courage, patience, determination and devotion.

- Divine Discourse, 'My Dear Students', Vol 2, Ch 4, Apr 22, 2000

Test all your thoughts, words and actions on this touchstone: «Will this be approved by God?»
                                                                                    -ΒΑΒΑ


Γιατί ο Θεός πρέπει να μας δοκιμάζει; Τί σημαίνει αυτό για τον Θεό και τί σημαίνει για εμάς; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

 Το τεστ ή η δοκιμασία είναι προτίμηση και επιλογή του Θεού που την κάνει για να βοηθήσει τον άνθρωπο. Δεν θα δυναμώσει η αποφασιστικότητά σας παρά μόνο με την δοκιμασία. Οι μαθητές συχνά γράφουν τρία ή τέσσερα τεστ στη διάρκεια ενός σχολικού έτους. Γιατί γίνεται αυτό; Οι εξετάσεις δεν έχουν ως σκοπό να ενοχλήσουν και να ταράξουν τους σπουδαστές, αλλά να επικυρώσουν ή να ισχυροποιήσουν την κατανόησή τους στο γνωστικό αντικείμενο που σπουδάζουν. Όταν περνούν στις εξετάσεις με μεγάλη επιτυχία, τότε είτε προάγονται σε ανώτερες τάξεις είτε γίνονται δεκτοί σε πολύ καλά πανεπιστήμια. Και ο Θεός κάνει το ίδιο. Συνεπώς, να καλωσορίζετε τις δοκιμασίες των εξετάσεων, και να μην τις βλέπετε σαν μια μορφή τιμωρίας, αλλά σαν  κατοχύρωση και προστασία σας. Όσο δύσκολες και αν είναι οι δοκιμασίες, εσείς οφείλετε να τις επιλύετε. Το αποτέλεσμα της επιτυχίας θα είναι ότι σίγουρα θα κερδίσετε μια βελτιωμένη κατάσταση. Ο Θεός γνωρίζει ήδη ποιοι πραγματικά είσαστε, αλλά ίσως σας δοκιμάζει προκειμένου να αποτελέσετε το ιδανικό παράδειγμα για τους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι αυτό που εσείς βλέπετε είναι η μια πλευρά, ενώ αυτό που βλέπει ο Θεός είναι κάτι άλλο. Ο Θεός σας βάζει σε δοκιμασίες, ώστε με τον τρόπο αυτό να εξαλειφθούν όλα σας τα αμαρτήματα και οι ατέλειες. Ακριβώς όπως ελέγχεται και πιστοποιείται η καθαρότητα του χρυσού, έτσι και οι δοκιμασίες που ενεργεί ο Θεός προορίζονται πάντοτε για να ισχυροποιήσουν το θάρρος σας, την υπομονή, την αποφασιστικότητά σας και την αφοσίωσή σας.   

  
Να ελέγχετε όλες τις σκέψεις σας, τα λόγια σας και τις πράξεις σας χρησιμοποιώντας ως λυδία λίθο το εξής ερώτημα: «Θα επιδοκίμαζε ο Θεός, τούτες τις σκέψεις μου, τα λόγια μου και τις πράξεις μου;»
                                                                        -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο