Radio

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας



What is the essence of prayer and its relevance in our lives? Bhagawan lovingly explains to us today

A person driving a car may concentrate on the road, anxious to save oneself and others from accident. Fear is what induces single-mindedness in this case. But Love is a greater force to aid concentration. Steady and resolute love makes one’s concentration become intense and unshakeable. Faith develops into love and love results in concentration. Prayer is possible and begins to yield fruit, under such conditions. Pray, using the Name as a symbol of the Lord; pray keeping all the waves of the mind stilled. Pray, as the performance of a duty for your very real existence, as the only justification for your coming into the world, as man.

- Divine Discourse, Nov 23, 1961

Faith is like our life-breath. It is impossible to live even for a minute in this world without faith.
                                                                         -ΒΑΒΑ

                                                       


Ποια είναι η ουσία της προσευχής και ποια σχέση έχει με τη ζωή μας; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Ο άνθρωπος που οδηγεί αυτοκίνητο έχει συγκεντρωμένη την προσοχή του στο δρόμο, προσέχοντας ώστε να σώσει από ατύχημα τη δική του ζωή καθώς και των άλλων. Ο φόβος στην περίπτωση αυτή είναι εκείνο που επιβάλλει την απόλυτη προσήλωση του οδηγού σε ένα μοναδικό στόχο. Αλλά η Αγάπη είναι μια πιο μεγάλη και ανώτερη δύναμη, που υποστηρίζει και ενισχύει τη συγκέντρωση της προσοχής του ανθρώπου. Η σταθερή και αποφασιστική αγάπη κάνει εντονότερη και περισσότερο σταθερή την προσήλωση. Η πίστη αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε αγάπη και η αγάπη έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική προσήλωση του ανθρώπου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες  προσήλωσης  μπορείτε να κάνετε την προσευχή σας και η προσευχή σας θα αρχίσει τότε να αποδίδει καρπούς. Να προσεύχεσθε χρησιμοποιώντας το άγιο Όνομα του Κυρίου ως ιερό σύμβολο του Θεού. Να προσεύχεσθε κάνοντας τα κύματα του νου να σωπάσουν. Να προσεύχεσθε σαν να το κάνετε ως καθήκον σας για χάρη της ίδιας της πραγματικής ύπαρξής σας. Να προσεύχεσθε σαν να ήταν τούτη η προσευχή σας η μοναδική πράξη με την οποία δικαιώνεται το γεγονός ότι έχετε έλθει στον κόσμο ως ανθρώπινο πλάσμα.  


Η πίστη είναι σαν την πνοή της ζωής μας. Χωρίς πίστη, είναι αδύνατο να ζήσετε σε τούτο τον κόσμο, ακόμη και για ένα λεπτό.   
                          -ΒΑΒΑ
                                                                            
                                                                               


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο