Radio

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


 What is the significance of celebrating Ladies Day? Bhagawan explains and reminds of the glory of womanhood.

Divinity is immanent in every being. But who is responsible for this Divinity within? The mother who has borne you for nine months with many difficulties, and is even ready to sacrifice her life for your welfare. You owe your existence to your mother. The welfare of the children depend on the mother. It is because of the mother’s love that children become eminent and great. So the foremost duty of every individual is to be grateful to one’s mother, respect her and serve her. The Ladies Day serves as a reminder that one should revere and love one’s mother and never hurt her feelings. It is not only the rulers who protect the nation, but women of great chastity are also responsible. All the prosperity and good we find in this land of Bharat is due to the strength of women of virtue.

- Divine Discourse, Nov 19, 1998.

Modesty is the priceless jewel for any woman.
                                                                                       -BABA



Ποια σημαντικότητα έχει ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας; Ο Μπάγκαβαν εξηγεί και υπενθυμίζει τη δόξα και το μεγαλείο που περιέχεται στη φύση και το χαρακτήρας της γυναίκας.

Η Θεία Φύση είναι έμφυτη σε κάθε ύπαρξη. Αλλά ποιος σηκώνει την ευθύνη για να έχετε μέσα σας αυτή την υπέρτατη Φύση; Η μητέρα σας, που σας βάσταξε μέσα στο σώμα της επί εννιά μήνες αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες και είναι έτοιμη ακόμη και να θυσιάσει τη ζωή της προκειμένου εσείς, τα παιδιά της, να περνάτε καλά. Στη μητέρα σας οφείλετε την ύπαρξή σας. Η ευημερία των παιδιών εξαρτάται από τη μητέρα τους. Η αγάπη της μητέρας στηρίζει τα παιδιά ώστε να γίνονται μεγάλες προσωπικότητες και άνθρωποι διαπρεπείς. Συνεπώς, είναι ύψιστο καθήκον κάθε ανθρώπου να ευγνωμονεί τη μητέρα του, να την σέβεται και να την υπηρετεί. Η Ημέρα της Γυναίκας βοηθάει για να θυμίζει ότι ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται και να αγαπά τη μητέρα του και ποτέ να μην της πικραίνει τα συναισθήματα. Δεν είναι μόνο οι κυβερνήτες που προστατεύουν το έθνος, διότι ανάλογο ρόλο διαδραματίζουν και οι γυναίκες που είναι προικισμένες με μεγάλη αγνότητα. Όλη η υλική ευημερία και το καλό, που βρίσκουμε σε τούτη τη χώρα των Ινδιών, οφείλονται στη δύναμη των ενάρετων γυναικών.

Η σεμνότητα είναι το ανεκτίμητο κόσμημα κάθε γυναίκας.
                  -ΒΑΒΑ
Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο