Radio

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the best way to attain peace and bliss? Bhagawan answers this important question for us today

A mother holds a child that has soiled its shirt and puts on it a new one. Death is the removal of the soiled shirt and putting on the fresh one. Let the Mother do Her will, be a willing child in Her hands. Have full faith in Her love and wisdom. Be an instrument; submerge your will in the Will of the Lord. That will save you from worry and pain. Do not lose your mind, seeing people who have gone astray. It will be like seeing a stagnant pool and then judging rainwater to be dirty. Rain water is pure; it is the soil that soils it. Also be careful not to decry anyone. It amounts to decrying God. Be aware of the God within you and the God in everyone else. If you do this, there is nothing to equal the joy and peace that you will be rewarded with. I bless you, so that you may attain that bliss.

- Divine Discourse, Oct 16, 1964

People should close thei mouths and open their hearts. Then they will experience the divine bliss.
                                                                                -BABA

                                                            

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατορθώσουμε να έχουμε ειρήνη και ευδαιμονία; Ο Μπάγκαβαν απαντά για χάρη μας σε τούτη την σπουδαία ερώτηση.


Η μάνα βαστάει το παιδί της, που έχει λερώσει το πουκάμισό του, και το αλλάζει φορώντας του ένα καινούργιο. Η αφαίρεση του λερωμένου πουκάμισου και η αντικατάστασή του με το καινούργιο είναι ο θάνατος. Αφήσετε τη Μητέρα να ενεργήσει σύμφωνα με τη θέλησή ης, και εσείς αφεθείτε στα χέρια Της σαν ένα παιδί πρόθυμο.  Να έχετε απόλυτη πίστη στην αγάπη και τη σοφία Της. Γίνετε ένα απλό εργαλείο. Αφήσετε τη θέλησή σας να εμβαπτιστεί μέσα  στην άγια Θέληση του Θεού. Αυτό θα σας σώσει από τις ανησυχίες και από τους πόνους.  Μην κάνετε το λάθος να χάνετε το μυαλό σας, επειδή βλέπετε ανθρώπους που έχουν παραστρατήσει. Αυτό είναι σαν να βλέπετε μια λακκούβα με βρώμικο νερό, που λιμνάζει, και από αυτό το φαινόμενο να βγάζετε το συμπέρασμα ότι το νερό της βροχής είναι βρώμικο. Το νερό της βροχής είναι καθαρό. Το χώμα είναι εκείνο που το βρωμίζει. Επίσης, να προσέχετε να μην επικρίνετε οποιονδήποτε. Αν επικρίνετε, τότε αυτό που κάνετε ισοδυναμεί με το να επικρίνετε τον Θεό. Να έχετε πλήρη συνείδηση του Θεού που βρίσκεται μέσα σας και του Θεού που βρίσκεται σε κάθε άλλον άνθρωπο. Αν το κατορθώσετε, τότε να ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο, που να δίνει χαρά και ειρήνη ίση με αυτήν, που σας χορηγείται σε ανταμοιβή από αυτή την αιτία. Σας ευλογώ ώστε να τα καταφέρετε να επιτύχετε αυτή την ευδαιμονία. 
     
Ο άνθρωπος πρέπει να κλείνει το στόμα του και να έχει ανοιχτή την καρδιά του. Τότε θα ζει έντονα και συνειδητά τη θεία ευδαιμονία.
                                -ΒΑΒΑ
      






 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο