Radio

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

We are ready to do many things in the name of God, but what does the Lord want from us? The Lord Himself explains to us today.

No manifestation of the Lord needs any publicity. What do you know about God? Is your faith unshakable? You praise Him when things go well, and blame when things go wrong. Even before your devotion ripens, you strive to lead others, and plan for subscriptions and associations; all this is mere show which brings more spiritual loss than gain. When you start publicity you descend to the level of those who compete in collecting clientele, decrying others and extolling themselves. Remember, where money is calculated, garnered and exhibited to demonstrate one's achievements, God will not be present. God comes only where sincerity, faith and surrender are valued. Sing with yearning for Him. Hours of shouting do not count; a moment of concentrated prayer from the heart is enough to melt and move God.

- Divine Discourse, Oct 15, 1964

Body is a house given to you on rent. Live there so long as He wills, thanking Him and paying Him the rent of faith and devotion.
                                    -BABA



Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά πράγματα στο όνομα του Θεού, αλλά τί θέλει ο Θεός από εμάς; Ο ίδιος ο Κύριος μας το εξηγεί σήμερα.

Καμία εκδήλωση του Θεού δεν χρειάζεται οποιαδήποτε δημοσιότητα. Τί άραγε γνωρίζετε για τον Θεό; Είναι η πίστη σας ακλόνητη; Τον εξυμνείτε και τον δοξάζετε όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά Τον κατακρίνετε όταν πάνε στραβά. Ακόμη και πριν από την ωρίμανση και ολοκλήρωση της αφοσίωσής σας, αγωνιζόσαστε για να καθοδηγήσετε άλλους και κάνετε σχέδια για συλλόγους και για συνδρομές. Όλα αυτά δεν είναι παρά σκέτη επίδειξη, που επιφέρει πιο πολλή πνευματική ζημιά από όφελος. Όταν αρχίζετε τις δημοσιότητες, κατεβαίνετε στο επίπεδο εκείνων, που ανταγωνίζονται προσπαθώντας να μαζέψουνε πελατεία, κατηγορούν δε τους άλλους και εκθειάζουν τον εαυτό τους. Να θυμόσαστε ότι ο Θεός δεν παρευρίσκεται εκεί όπου λογαριάζουν τα χρήματα, τα επισωρεύουν και τα επιδεικνύουν για να διαφημίσει ο άνθρωπος τα επιτεύγματά του. Ο Θεός έρχεται και είναι παρών μόνο εκεί όπου τιμούν και υπολογίζουν την ειλικρίνεια, την πίστη και την παράδοση με εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Να ψέλνετε με τρυφερό αίσθημα λαχτάρας και πόθου προς τον Θεό. Δεν έχουν απήχηση και δεν μετράνε οι πολύωρες φωνασκίες. Προσευχή μιας στιγμής μέσα από τα βάθη της καρδιάς με απόλυτη συγκέντρωση είναι αρκετή για να φέρει κοντά μας και να συγκινήσει τον πολυεύσπλαχνο και πολυέλεο Κύριο.



Το ανθρώπινο σώμα είναι μια οικία, που σας έχει παραχωρηθεί με ενοίκιο. Να διαμένετε εκεί για όσον καιρό το επιθυμεί ο Κύριος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας προς Αυτόν και προσφέροντάς Του ως ενοίκιο την πίστη σας και την αφοσίωσή σας.
                                                                 -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο