Radio

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we curb the rise of restlessness and agitation? Bhagawan explains to us today.
Restlessness (ashanti) is on the rise because of attachment, hate and infatuation. These are born out of ignorance, which causes delusion. Things seen in darkness cannot be clear – a rope is mistaken to be a snake, a piece of glass may be coveted as a diamond. So this indistinct light, that is, this mistaken notion, must go. This can happen only when the methods of discovering the truth are learnt. That is what the Scriptures and the learned ones teach. They guide you to direct your outward seeking senses inward. The inner realm of impulses, instincts, habits, prejudices and attitudes must be cleansed before God can be reflected clear and bright therein.

- Divine Discourse, Aug 18, 1964

Fill your hearts with the light of Love so that the evil qualities of hate, greed and conceit find no place therein.
                                                -BABA  
         


Πώς μπορούμε να βάλουμε χαλινάρι στην αύξηση της ανησυχίας και της αναταραχής;  Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

Ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο πολύ ανήσυχος, διότι πάσχει από τις προσκολλήσεις του, τα μίση του και τα τρελά του ξεμυαλίσματα. Αυτά που του συμβαίνουν γεννιούνται μέσα από την άγνοια, η οποία έχει την αιτία της στην  ψευδαίσθηση. Πράγματα που τα κοιτάμε στη σκοτεινιά δεν μας φαίνονται καθαρά – έτσι, ένα σχοινί μπορεί να το πάρουμε για φίδι, ένα κομμάτι γυαλί μπορεί να το ποθήσουμε σφοδρά περνώντας το για διαμάντι. Συνεπώς, αυτή η σκοτεινιά ή το  αμυδρό φως, δηλαδή αυτή η λανθασμένη οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα, πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν μάθουμε τις μεθόδους με τις οποίες ανακαλύπτουμε την αλήθεια. Αυτά τα διδάσκουνε οι Γραφές και οι άνθρωποι που κατέχουν την ειδική αυτή γνώση. Από τις Γραφές και από αυτούς τους ανθρώπους θα μάθετε πώς να κατευθύνετε  τις αισθήσεις σας προς τα μέσα, οι οποίες συνεχώς είναι στραμμένες προς τον έξω κόσμο, τον υλικό, τον οποίο αναζητούν. Το εσωτερικό σας βασίλειο, τον κόσμο των παρορμήσεων, των ενστίκτων, των συνηθειών, των προκαταλήψεων και των διαθέσεων πρέπει να καθαρίσετε, για να μπορέσει ο Θεός να αστράψει εκεί μέσα πεντακάθαρα και λαμπρά.      


Πλημμυρίστε την καρδιά σας με το φως της Αγάπης του Θεού ώστε οι κακίες  του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μη βρίσκουνε θέση εκεί.
                                                                          - BABA

Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο