Radio

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the root cause of all suffering and pain? What can we do about it? Bhagawan lovingly reminds us today.

The eagle is pestered by crows so long as it has a fish in its beak. They swish past that to steal the fish out of its mouth. They pursue the bird wherever it sits for a little rest. At last, it gives up the attachment to the fish and drops it from its beak; the crows fly behind it and leave the eagle free. So, leave off sense pleasures and the crows of pride, envy, malice and hatred will fly away, for they want only carrion. Practise renunciation from now on, so that you may set out on the journey when the call comes, and you never know when that will happen. Else at that moment, you will be in tears, when you think of the house you have built, the property you have accumulated, the fame you have amassed, and the trifles you have won. Know that all this is for the fleeting moment: develop attachment for the Lord, who will be with you wherever you go.

- Divine Discourse, Oct 10, 1964

A true human being is one who has the noble qualities of adherence to truth, duty, devotion and discipline.
-BABA


Ποια είναι η βασική αιτία στην οποία οφείλονται όλα τα βάσανα και οι πόνοι μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

Ο αετός παρενοχλείται αδιάκοπα από τα κοράκια για όσην ώρα κρατάει στο ράμφος του το ψάρι που έχει αρπάξει. Τον τσιμπούν, τον ξεπερνούν τσιρίζοντας και προσπαθούν να του κλέψουν το ψάρι παίρνοντάς το από το στόμα του. Συνεχώς τον κυνηγούν όπου κι αν σταθεί λίγο για να ξεκουραστεί. Στο τέλος, απαλλάσσεται από την προσκόλλησή του στο ψάρι και το αφήνει να φύγει από το ράμφος του. Τα κοράκια πετούν τώρα πίσω από τον αετό, δεν τον παρενοχλούν πια κι εκείνος πετάει ελεύθερος. Έτσι, παρατήστε κι εσείς τις αισθησιακές απολαύσεις και τα κοράκια της περηφάνιας, της ζήλειας, της κακίας και του μίσους θα πετάξουν μακριά σας, γιατί αυτά θέλουν και κυνηγούνε μόνο ψοφίμια. Από εδώ και πέρα φροντίστε να εφαρμόζετε στην ζωή σας την αυταπάρνηση, ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε το ταξίδι, όταν θα σημάνει η ώρα, και ποτέ δεν ξέρετε πότε θα κληθείτε γι αυτό. Άλλωστε, εκείνη τη στιγμή, θα σας πάρουν τα δάκρυα, όταν θα σκεφτόσαστε το σπίτι που χτίσατε, την περιουσία που μαζέψατε, την φήμη που συγκεντρώσατε στο πρόσωπό σας κι εκείνα τα ασήμαντα που κερδίσατε. Μάθετε ότι όλα τούτα είναι μάταια και παροδικά, δηλαδή ισχύουν για μια στιγμή φευγαλέα. Αναπτύξτε λοιπόν, την απόλυτη προσήλωσή σας στον Κύριο, ο οποίος θα είναι πάντα μαζί σας οπουδήποτε και αν πάτε.


Αληθινό ανθρώπινο πλάσμα είναι εκείνος που διαθέτει τις ευγενείς ιδιότητες να πιστεύει απόλυτα στην αλήθεια, στο καθήκον, στην αφοσίωση και στην πειθαρχία.
-ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο