Radio

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we earnestly yearn for? Bhagawan lovingly explains and teaches us a simple technique to pursue it too.

Make a list of all the things for which you have cried so far. You will find that you have craved only for paltry things, for momentary distinctions, and for fleeting fame. From now on, you should cry only for God, for your own cleansing and consummation. You should weep, wailing for the six cobras that have sheltered themselves in your mind, poisoning it with their venom - Lust, anger, greed, attachment, pride and malice. Quieten them as the snake charmer does with his swaying flute. The music that can tame them is the singing aloud of the name of God. And when they are too intoxicated to move and harm, catch them by the neck and pull out their fangs as the charmer does. Thereafter they can be your playthings; you can handle them as you please. When these are laid low, you will gain equanimity. You will be unaffected by honour or dishonour, profit or loss, joy or grief!

– Divine Discourse, Mar 26, 1968.

Through prayer and contemplation on God, you should try to control the evil qualities in you.
-BAABA


Τί πρέπει να επιθυμούμε με όλη μας την καρδιά; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη και μας δείχνει ένα τρόπο απλό, για να το κατορθώνουμε.
 
Γράψτε σε μια λίστα όλα εκείνα για τα οποία έχετε παρακαλέσει ως τώρα. Τότε θα διαπιστώσετε ότι έχετε θερμοπαρακαλέσει μόνο για ασήμαντα πράγματα, δηλαδή για χρηματικές αμοιβές και για εφήμερη δόξα και φήμη. Από εδώ και πέρα, λοιπόν, πρέπει να παρακαλείτε ζητώντας μόνο τον Θεό, κι αυτό για τον εξαγνισμό σας και την ένωσή σας μαζί Του. Πρέπει να κλαίτε χύνοντας δάκρυα και θρηνώντας για τις έξι κόμπρες που βρήκανε καταφύγιο μέσα στο νου σας και τον δηλητηριάζουν με το φαρμάκι τους – οι έξι αυτές κόμπρες είναι ο ένοχος πόθος, ο θυμός, η πλεονεξία, η προσκόλληση, η αλαζονεία, και η κακία. Φροντίστε να τις κάνετε να σωπήσουν, όπως το κάνει ο γόης των φιδιών με την φλογέρα του, που κυριαρχεί επάνω στα φίδια και τα γοητεύει. Η μουσική που μπορεί να τις δαμάσει είναι η εξύμνηση με δυνατή φωνή, του αγίου Ονόματος του Θεού.  Και όταν είναι διεγερμένες, γεμάτες δηλητήριο, έτοιμες να κινηθούν και να κάνουν κακό, τότε αρπάξτε τις από τον λαιμό και βγάλτε τους τα φαρμακερά δόντια, καθώς το κάνει ο γόης των φιδιών. Μετά από αυτό θα γίνουν παιχνιδάκι σας. Μπορείτε να τις μεταχειριστείτε όπως επιθυμείτε. Όταν τις κατανικήσετε, θα φτάσετε στην αταραξία. Τότε δεν θα σας επηρεάζει η τιμή και η υπόληψη ή ο εξευτελισμός και η ατίμωση, το κέρδος ή η ζημιά, η χαρά ή η λύπη.     

 Με την προσευχή σας προς τον Θεό και με τον στοχασμό σας σ’ Εκείνον, πρέπει να αγωνιστείτε για να τιθασεύσετε ό,τι κακό έχετε μέσα σας.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο