Radio

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the pests we must carefully weed out and destroy from our minds and homes? Bhagawan lovingly reminds us today.

Without giving up sloth, how can Truth be known? Without giving up passion, how can devotion take root? Be serene and calm in stress and storm - that is the Satwik or pious path to win the Lord, the Truth. The mind is a wonder, its antics are even more surprising. It has no distinct form or shape. It assumes the shape or form of what it is involved in. Wandering from wish to wish, flitting from one desire to another is its nature. It causes loss and grief, elation and depression. Its effects are both positive and negative. The mind will gather experiences and store them in the memory forever. It does not know the art of giving up! As a consequence, grief, anxiety and misery continue simmering in it. It is worthwhile to know the characteristics of your mind and the ways to master it, for you will ultimately benefit! Teach it sacrifice (tyaga), and you will become spiritually wise (yogi)!

- Divine Discourse, Jan 8, 1983

You must see that desire and hatred do not get lodged in the mind.
-BABA


Ποια είναι τα ζιζάνια που πρέπει να ξεριζώσουμε προσεκτικά από τον νου μας και από το σπίτι μας; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
 
Πώς μπορείτε να γνωρίσετε την Αλήθεια, χωρίς πρώτα να απαλλαγείτε από την αδράνεια και την τεμπελιά; Χωρίς να εγκαταλείψετε το πάθος σας, πως μπορεί η αφοσίωσή σας να απλώσει ρίζες και να αναπτυχθεί; Όταν ξεσπά η ένταση και η καταιγίδα, να είσαστε γαλήνιοι και ήρεμοι – τούτος είναι ο σατβικός δρόμος της πραότητας και της ισορροπίας, που τον ακολουθείτε για να κερδίσετε τον Κύριο, την Αλήθεια. Ο νους είναι εντυπωσιακός, θαυμαστός, και οι ιδιοτροπίες του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Δεν έχει μορφή ή σχήμα διακριτό και ξεκάθαρο. Παίρνει την μορφή ή το σχήμα εκείνου με το οποίο εμπλέκεται. Η φύση του είναι να περιπλανιέται μεταβαίνοντας από πόθο σε πόθο και να περνά φευγαλέα από την μια επιθυμία στην άλλη. Προκαλεί απώλεια και θλίψη, αγαλλίαση και κατάρρευση. Οι επιδράσεις του είναι τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Ο νους συγκεντρώνει εμπειρίες και τις αποθηκεύει στην μνήμη όπου μένουν για πάντα. Δεν γνωρίζει την τέχνη να παύει και να σταματά την προσπάθειά του! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι η θλίψη, η ανησυχία και η δυστυχία συνεχίζουν να σιγοβράζουν μέσα του έτοιμες να ξεσπάσουν και πάλι. Αξίζει να ξέρετε τα χαρακτηριστικά που έχει ο νους σας και τους τρόπους για να τον υποτάξετε, και αξίζει γιατί αυτά τελικά θα σας ωφελήσουν! Διδάξτε στον νου σας την θυσία κι αυτό θα σας κάνει πνευματικά σοφούς.  

 Πρέπει να φροντίσετε ώστε η επιθυμία και το μίσος να μην σφηνώσουνε μέσα στον νου σας.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο