Radio

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Can the transcendental Truth be completely understood by the mind? Given that we hear or read about it through books and discourses, how should we make use of it? Bhagawan explains today.

Your worldly intelligence cannot fathom the ways of God. God cannot be recognised by mere cleverness, which is what your intelligence is! You may benefit from God, but you cannot explain Him. You may benefit from electricity and use it in thousand ways, but you cannot explore and explain its mystery. At best, your explanations are merely guesses, attempts to clothe your ignorance in pompous expressions. The real mistake is, you give the brain more value than it deserves. The Supreme Truth (Para-tattva) is beyond your brain; standing on the rock, can you lift it? Standing in ignorance (maya), you cannot discard it! Bring something into your daily practice as evidence of your having known the secret of the higher life from Me. Show that you have greater brotherliness, speak less, speak with more sweetness and self-control and demonstrate that you can bear defeat and victory with calm resignation. 

Divine Discourse, Oct 9, 1964

The spiritual path is the path of detachment, of sense control, of rigorous mind training.

-BABA


Μπορεί η υπερβατική Αλήθεια να γίνει απολύτως κατανοητή από το νου; Με δεδομένο ότι διαβάζουμε γι αυτό το θέμα και ακούμε ομιλίες, πώς πρέπει να κάνουμε χρήση αυτών που μαθαίνουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα. 

 Η εγκόσμια ευφυΐα σας δεν μπορεί να κατανοήσει τις οδούς, τους τρόπους, του Θεού. Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε τον Θεό μόνο με την βοήθεια της εξυπνάδας σας, δηλαδή της ευφυΐας σας! Μπορεί να ωφεληθείτε από τον Θεό, αλλά δεν μπορείτε να τον ερμηνεύσετε. Μπορεί να επωφεληθείτε από τον ηλεκτρισμό και να τον χρησιμοποιήσετε κατά χιλιάδες τρόπους, αλλά δεν μπορείτε να τον εξερευνήσετε στο βάθος του και να εξηγήσετε το μυστήριό του. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εξηγήσεις σας αποτελούν απλές εικασίες, προσπάθειες να καλύψετε την άγνοιά σας χρησιμοποιώντας πομπώδεις εκφράσεις. Το πραγματικό λάθος σας είναι ότι δίνετε στον εγκέφαλο μεγαλύτερη αξία από όση του αξίζει. Η Υπέρτατη Αλήθεια βρίσκεται πέρα από τον εγκέφαλο, δηλαδή ο εγκέφαλος δεν μπορεί να την φτάσει. Ερωτάται: ενώ στεκόσαστε πάνω στον βράχο, μπορείτε να τον σηκώσετε; Ενώ στεκόσαστε πάνω στην άγνοια ( την ψευδαίσθηση, την μάγια), αδυνατείτε να την απορρίψετε. Αγωνιστείτε λοιπόν να βάλετε κάτι στις καθημερινές σας συνήθειες που να δείχνει ότι έχετε γνωρίσει από Εμένα το μυστικό της ανώτερης ζωής. Δείξτε ότι σας διακατέχει μεγαλύτερη αδελφικότητα, ότι μιλάτε λιγότερο, ότι μιλάτε με περισσότερη γλυκύτητα και αυτοέλεγχο και αποδείξτε ότι μπορείτε να υπομείνετε την ήττα και την νίκη παραιτούμενοι από την επιθυμία να κυριαρχήσετε.       

 Το πνευματικό μονοπάτι είναι το μονοπάτι της παραίτησης από την προσκόλληση, του ελέγχου των αισθήσεων και της αυστηρής εξάσκησης του νου.

-ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο