Radio

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Is it possible to escape from severe pain and suffering? How? Bhagawan lovingly gives us a valuable tip today.

You might say that the karma of the previous birth has to be consumed in this birth and that no amount of grace can save man from that. Evidently, someone has taught you to believe so. But I assure you, you need not suffer from karma like that. When a severe pain torments you, the doctor gives you a morphine injection and you do not feel the pain, though it is there in the body. Grace is like the morphine; the pain is not felt, though you go through it! Grace takes away the malignity of the karma which you have to undergo. There are also dated drugs, which become ineffective after a certain time. Well, so too, with Grace, the effect of karma is rendered null, even though you go through the experience. Hence, it is wrong to say the ‘Lalaata likhitam’ (fate written on the forehead) cannot be rendered ineffective. Grace can surpass anything; nothing can stand in its way. Remember, it is the grace of the ‘All-mighty’!

Divine Discourse, Nov 23, 1964

An air- conditioner may cool your body. But, only grace of God can cool the heated brain and troubled heart.
-BABA


Είναι δυνατό να γλυτώσουμε από τους οδυνηρούς πόνους και τα βάσανα; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει με αγάπη μια πολύτιμη συμβουλή.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι το κάρμα, που οφείλεται στην προηγούμενη γέννησή σας, πρέπει να το πληρώσετε σε τούτη την γέννηση και ότι καμιά Χάρη, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από τούτη τη μοίρα. Είναι φανερό ότι κάποιος σας δίδαξε να πιστεύετε αυτά για το κάρμα. Ωστόσο, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι απαραίτητο να βασανιζόσαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο από το κάρμα. Όταν σας ταλαιπωρεί ένας φοβερός πόνος, ο γιατρός σας κάνει μια ένεση μορφίνης και έτσι δεν νιώθετε αυτόν τον πόνο, παρότι πραγματικά υπάρχει στο σώμα σας. Η Χάρη του Θεού ενεργεί σαν την μορφίνη. Ο πόνος δεν γίνεται αισθητός, παρά το γεγονός ότι τον περνάτε! Η Χάρη απομακρύνει την κακοήθη οδύνη του κάρμα, που είσαστε υποχρεωμένοι να υποστείτε. Υπάρχουν, επίσης, και φάρμακα με ημερομηνία λήξης, που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από ορισμένο χρόνο. Λοιπόν, το ίδιο συμβαίνει και με την Χάρη του Θεού, που εκμηδενίζει την επίδραση του κάρμα παρότι βιώνετε την εμπειρία του. Συνεπώς, είναι λάθος να λέτε ότι «η μοίρα που είναι γραμμένη στο μέτωπο» είναι αδύνατο να ξεπεραστεί. Η Χάρη του Θεού μπορεί να υπερνικήσει τα πάντα. Τίποτε δεν είναι δυνατό να σταθεί στον δρόμο της. Να θυμόσαστε ότι πρόκειται για την Χάρη του Κυρίου, δηλαδή του «Παντοδύναμου Θεού»!  

Ένα κλιματιστικό μηχάνημα μπορεί να δροσίσει το σώμα σας. Αλλά, μόνο η Χάρη του Θεού μπορεί να δροσίσει τον θερμασμένο σας νου και την ταραγμένη καρδιά σας.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο