Radio

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Is it wrong to pursue wealth and entertain desires? Bhagawan clearly explains and guides us today.

Wealth (Artha) is one of the Purusharthas or legitimate objects of human endeavour. The four purusharthas are Dharma, Artha, Kama and Moksha. They have been listed so in that order on purpose. Righteousness (Dharma) must direct and control the process of earning wealth (Artha) and liberation (Moksha) is to be the regulating factor of desire (kama). All wealth accruing from sources tainted by unrighteousness (Adharma) is to be treated with contempt and is unworthy of you. All desires that do not subserve the one supreme need for liberation are to be given up as beneath your dignity. So the spiritual basis, Dharma and Moksha, must be the root of Artha and Kama. Without this order, earning degenerates into plundering; desire degenerates into death.

- Divine Discourse, Jul 14, 1966.

Share your knowledge, wealth and joy, with others less fortunate. That is the surest way to win divine grace.
           -BABA


Είναι λάθος να κυνηγούμε τα πλούτη και να τρέφουμε επιθυμίες. Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα και μας καθοδηγεί.
 
Ο πλούτος (Άρτα) είναι ένα από τα νόμιμα πράγματα (Πουρουσάρτας) που αποφέρει η ανθρώπινη  προσπάθεια. Τα τέσσερα νόμιμα πράγματα είναι η Δικαιοσύνη (το Ντάρμα, οι ηθικές αξίες), ο Πλούτος (Άρτα, οι οικονομικές αξίες), η Επιθυμία (Κάμα) και η Απελευθέρωση (Μόκσα). Σκόπιμα αναφέρονται με αυτή την σειρά. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διευθύνει και να ελέγχει την διαδικασία απόκτησης Πλούτου και η Απελευθέρωση πρέπει να είναι ο ρυθμιστικός παράγων της Επιθυμίας. Όλα τα πλούτη που προκύπτουν από πηγές μολυσμένες από την αδικία πρέπει να αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση και είναι ανάξιά σας. Όλες οι επιθυμίες, που δεν εξυπηρετούν την μοναδική υπέρτατη ανάγκη της απελευθέρωσης, πρέπει να εγκαταλειφτούν, γιατί δεν ταιριάζουν στην αξιοπρέπειά σας. Έτσι, η Δικαιοσύνη και η Απελευθέρωση αποτελούν την πνευματική βάση, την ρίζα, του Πλούτου και της Επιθυμίας. Χωρίς αυτή την σειρά, η απόκτηση κέρδους εκφυλίζεται σε λεηλασία. Και η Επιθυμία εκφυλίζεται σε θάνατο.   
 
Να μοιραζόσαστε τις γνώσεις σας, τα πλούτη σας και την χαρά σας με τους άλλους, τους λιγότερο τυχερούς. Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος για να κερδίσετε την Θεία Χάρη.
                                                -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο