Radio

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we do to win the Grace of the Lord? Bhagawan, our Loving God, reminds us today.

Company of the pious (Satsanga) leads you to gradually withdraw from entangling worldly activities. When a bit of cold coal is placed in the midst of glowing cinders and when the fire is fanned, the coal too glows with fire. Fire of Wisdom (Jnana agni) operates similarly. Individual effort and Divine Grace are both interdependent. Without effort, there will be no conferment of grace; without grace there can be no taste in the effort. To win that precious Grace from the Lord, all you need is only faith and virtues. You need not praise Him to win His favour. Praise feeds the fire of egoism and fogs genuine faith. God does not like mere external verbal praise and offerings of kind. He is yours and you are His. The entire mankind is God’s family. Knock with faith: the doors of Grace will open. Open your door! The Sun’s rays waiting outside will flow silently in and flood your room with light.

- Divine Discourse, Mar 27, 1966.

An air-conditioner may cool your body. But, God’s Grace alone can cool your heated brain and troubled heart.
          -BABA


Τί πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την Χάρη του Κυρίου; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος Θεός μας,  μας το υπενθυμίζει σήμερα.

 Η συναναστροφή με τους ενάρετους ανθρώπους (Σατσάνγκα) σας οδηγεί βαθμιαία στην απομάκρυνση από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, που σας εμπλέκουν και σας μπερδεύουν. Όταν λίγο κρύο κάρβουνο τοποθετηθεί ανάμεσα σε πυρακτωμένα κάρβουνα θέρμανσης και δοθεί ρεύμα αέρα στη φωτιά, τότε και αυτό το κάρβουνο πυρακτώνεται από τη φωτιά. Η Φωτιά της Σοφίας, της Ύψιστης Γνώσης (Γκνιάνα άγκνι) λειτουργεί κατ’ ανάλογο τρόπο. Η ατομική προσπάθεια του ανθρώπου και η Θεία Χάρη αλληλοεξαρτώνται. Χωρίς προσπάθεια, η Θεία Χάρη δεν χορηγείται. Χωρίς την Θεία Χάρη, δεν θα υπάρξει αγάπη και ενδιαφέρον για την προσπάθεια. Προκειμένου να κερδίσετε αυτή την πολύτιμη Χάρη του Κυρίου, εκείνο που σας χρειάζεται είναι μόνο η πίστη σας και οι αρετές σας. Δεν χρειάζεται να Τον εξυμνείτε, για να κερδίσετε την εύνοιά Του. Η εξύμνηση του Θεού δίνει τροφή στην φωτιά του εγωισμού και θαμπώνει την γνήσια πίστη. Στον Θεό δεν αρέσει η απλή εξωτερική εξύμνηση που γίνεται με τα λόγια, ούτε οι προσφορές υλικών πραγμάτων. Είναι Δικός σας και είσαστε δικοί Του. Ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι οικογένεια του Θεού. Χτυπάτε με πίστη: οι πόρτες της Χάρης του Θεού να ανοίξουν. Ανοίξτε την πόρτα σας! Οι ακτίνες του Ήλιου που περιμένουν απέξω θα εισέλθουνε σιωπηλές και θα πλημμυρίσουν το δωμάτιό σας με φως!         

 Το κλιματιστικό μηχάνημα μπορεί να δροσίσει το σώμα σας. Αλλά, μόνο η Χάρη του Θεού μπορεί να δροσίσει το θερμασμένο κεφάλι σας και την παθιασμένη καρδιά σας.
                                          -ΒΑΒΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο