Radio

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is true love? Where can we find it? Bhagawan lovingly reminds us today.

Prema (Love) is like a most precious diamond. Love is alien to persons who are selfish, conceited or ostentatious. Where then is this love to be found? This precious diamond can only be got in the kingdom of Love, in the street of Love, in the shop of Love. It can be obtained only through a loving heart. It may be asked, "Is not the whole world permeated with Love? Then why is not Love readily available?" The love with which the world is considered to be filled with is not real love. Love cannot be associated with the body, the senses, the mind and the intellect. Anything associated with these is only attachment (Anuraga). Spiritual (Atmic) life alone is a Love-filled life. Therefore, lead a spiritual life, not a life bound by body, mind, senses and intellect. A life related to the body, the senses, the mind and the intellect can never be free from selfishness, conceit and ostentation.

- Divine Discourse, Aug 21, 1992. 

Start the Day with Love, Fill the Day with Love, End the Day with Love. This is the way to God.
                                                                          -BABA


Ποια είναι η αληθινή αγάπη; Πού μπορούμε να την βρούμε; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
 
Η Αγάπη είναι σαν το διαμάντι που έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Η Αγάπη είναι ξένη για τους εγωιστές ανθρώπους, τους αλαζόνες και εκείνους που τους αρέσει να επιδεικνύονται. Συνεπώς, πού θα την βρούμε αυτή την Αγάπη; Τούτο το πολύτιμο διαμάντι μπορεί να αποκτηθεί μόνο στο βασίλειο της Αγάπης, στην οδό της Αγάπης, στο κατάστημα της Αγάπης. Μπορεί να αποκτηθεί μόνο με μια καρδιά που αγαπά. Ίσως να ερωτήσετε: «Ολόκληρος ο κόσμο δεν διαπερνιέται από την Αγάπη; Τότε, γιατί η Αγάπη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη στον καθένα;». Η αγάπη, που θεωρείται ότι πλημμυρίζει τον κόσμο, δεν είναι αληθινή αγάπη. Η Αγάπη δεν μπορεί να συναρτηθεί με το σώμα, τις αισθήσεις, τον νου και την διάνοια. Οτιδήποτε συναρτάται με το σώμα, τις αισθήσεις, τον νου και την διάνοια είναι προσκόλληση. Μόνο η πνευματική ζωή είναι ζωή πλημμυρισμένη από Αγάπη. Συνεπώς, φροντίστε να ζείτε ζωή πνευματική, όχι ζωή που υπόκειται στα δεσμά του σώματος, του νου, των αισθήσεων και της διάνοιας. Η ζωή που συνδέεται με το σώμα, τις αισθήσεις, τον νου και την διάνοια, δεν μπορεί ποτέ να είναι απαλλαγμένη από τον εγωισμό, την αλαζονεία και την επίδειξη.     

 Να ξεκινάτε την Ημέρα σας με Αγάπη, να γεμίζετε την Ημέρα σας με Αγάπη, να τελειώνετε την Ημέρα σας με Αγάπη. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στον Θεό.
                              -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο