Radio

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we persist in seeing the Oneness of Divine and avoid conflicts on choice of a personal Name or Form? Bhagawan lovingly explains to us today.

When we use the words ‘freedom of choice’ with respect to the spiritual path, we use these words only with regard to our understanding of the Divine. God is limitless; and one can have the freedom to have one’s own image of God, and yet enjoy the limitless aspect of God. The cloth may be different but the basic material, namely the thread which makes the cloth of different kinds, is the same. Ornaments are all different, but the gold which goes into making the ornaments is the same. The colour of the cattle may vary, but the milk is the same. The flowers may be of different types, but the worship for which they are used is one and the same. Human beings have missed this essential point and this is a result of their ignorance. People have submitted themselves to great many difficulties because of such ignorance. God is one, but each individual should be able to create a form for oneself according to one’s taste.

- Summer Showers in Brindavan 1974, Vol 1, Ch 5.

God is nameless, but He responds when the seeker takes any one of His many names.
                                                          -BABA


Γιατί πρέπει να επιμένουμε να δούμε την απόλυτη Ενότητα στο Ένα που εκφράζει ο Θεός και να αποφεύγουμε τις αντιπαραθέσεις ως προς την επιλογή του προσωπικού Αγίου Ονόματος του Θεού και της Μορφής Του; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη. 

Όταν χρησιμοποιούμε τις λέξεις «ελευθερία επιλογής» σε σχέση με το πνευματικό μονοπάτι, χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις μόνο σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόμαστε τον Θεό. Ο Θεός δεν υπόκειται σε περιορισμούς, είναι άπειρος. Και ο άνθρωπος έχει την ελευθερία να επιλέξει την δική του εικόνα για τον Θεό και έτσι να χαρεί την άπειρη φύση Του. Το ύφασμα μπορεί να παρουσιάζει διαφορές, αλλά το βασικό υλικό, δηλαδή το νήμα διαφόρων ειδών από το οποίο γίνεται το ύφασμα, είναι το ίδιο. Τα κοσμήματα είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά ο χρυσός από τον οποίο γίνονται είναι για όλα ο ίδιος. Το χρώμα που έχουν οι αγελάδες μπορεί να μεταβάλλεται, αλλά το γάλα που δίνουν είναι το ίδιο. Τα λουλούδια μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων, αλλά η λατρεία για την οποία χρησιμοποιούνται είναι μια και η αυτή. Οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται αυτό το ζήτημα και τούτο οφείλεται στην άγνοιά τους. Υποβάλλονται δε σε ένα πλήθος από δυσκολίες λόγω αυτής της άγνοιας. Ο Θεός είναι ένας, αλλά κάθε άνθρωπος πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του μια μορφή του Θεού, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.             

Ο Θεός είναι ανώνυμος, αλλά απαντά όταν ο αναζητητής Τον καλεί με οποιοδήποτε από τα πολλά Του ονόματα.
                      -ΒΑΒΑ
Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο