Radio

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it important to read epics such as Ramayana? On the auspicious occasion of the Sri Rama Navami (Birthday of Lord Rama) Bhagawan explains to us?

The name Rama is the essence of scriptures (Vedas); Lord Rama’s story is an ocean of milk, pure and potent. Ramayana, the epic describing Lord Rama’s incarnation is a sacred text, reverently recited by the scholar as well as the ignorant, the millionaire as well as the pauper. Lord Rama’s name cleanses all evil and transforms the sinner; it reveals the charming form represented by the name. Ramayana must be read not as a record of a human career but as a narrative of the advent and activities of an incarnation of God (Avatar). You must endeavor with determination to realise through your own experience the ideals revealed in that narrative. God is all-knowing, all-pervasive, and all-powerful. The words He utters while embodied in the human form, the acts He deigns to indulge in during His earthly sojourn — these are inscrutable and extraordinarily significant. The precious springs of His message ease the path of deliverance for humanity.

Ramakatha Rasavahini, Ch 1

To gain liberation, to win Rama’s grace, it is not enough to repeat His name; You must practice the Rama Principle.
                                                                                 -BABA


Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζουμε επικά έργα όπως είναι η Ραμάγιανα; Κατά την ευοίωνη εορτή της Γέννησης του Ράμα, ο Μπάγκαβαν μας παρέχει την εξήγηση.


Το όνομα Ράμα είναι η ουσία των ιερών γραφών (των Βεδών). Η ιστορία του Ράμα, του Κυρίου, είναι ένας ωκεανός από γάλα, γάλα αγνό και δραστικό. Η Ραμάγιανα, το επικό έργο, που περιγράφει την ενσάρκωση του Ράμα, είναι ένα καθαγιασμένο κείμενο, το οποίο απαγγέλλεται ευλαβικά από τον μορφωμένο άνθρωπο όπως και από τον αδαή, από τον εκατομμυριούχο όπως και από τον πάμπτωχο. Το όνομα του Ράμα εξαγνίζει από όλα τα κακά και μεταμορφώνει τον αμαρτωλό. Αποκαλύπτει την γοητευτική μορφή που εκπροσωπεί το όνομα. Η Ραμάγιανα δεν πρέπει να διαβάζεται σαν να ήταν η καταγραφή της σταδιοδρομίας κάποιου ανθρώπου, αλλά ως διήγηση της καθόδου στον κόσμο ενός Αβατάρ και των δραστηριοτήτων του. Πρέπει να αγωνιστείτε με αποφασιστικότητα ώστε να συνειδητοποιήσετε, μέσω των εμπειριών σας, τα ιδανικά που αποκαλύπτει αυτή η διήγηση. Ο Θεός είναι παντογνώστης, διαπερνάει τα πάντα, και είναι  παντοδύναμος. Τα λόγια που προφέρει, ενώ έχει την ανθρώπινη μορφή, οι πράξεις που καταδέχεται να επιτελεί κατά την παραμονή Του στην γη – όλα αυτά είναι μυστηριώδη, ανεξιχνίαστα και εξόχως σημαντικά. Οι πολύτιμες πηγές που περιέχουν το μήνυμά Του διευκολύνουν την πορεία στο μονοπάτι που οδηγεί την ανθρωπότητα στην απελευθέρωση.


Για να επιτύχετε την απελευθέρωση, για να κερδίσετε την χάρη του Ράμα, δεν αρκεί να επαναλαμβάνετε το Άγιο Όνομά Του. Πρέπει να εφαρμόζετε τις ηθικές αρχές, που δίδαξε ο Ράμα.
                          -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο