Radio

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



The inborn desires and mental impressions (samskaras) make or mar the individual (jivi); they are the steps that take all individual souls to the goal. Samskaras make the individual wade through loss and grief. Only through good mental tendencies you can attain the Lord. So every individual has to be wholly engaged in good actions (sath-karmas). Good and noble action is authentic worship (puja). It is the best form of remembering the Lord. It is the highest devotional song. It spreads love, without distinction and difference. It is service done as the duty of the individual. Be engaged in such noble actions (karmas). Revel uninterruptedly in the thought of the Lord. This is the royal road to the goal you have to reach.

- Prema Vahini, Ch 29

To secure the grace of God you must adhere to right conduct and observe purity in thought, word and deed.
          -BABA


 Οι έμφυτες επιθυμίες και τα κληρονομημένα νοητικά αποτυπώματα ή ροπές διαμορφώνουν και αναδεικνύουν τον εξατομικευμένο άνθρωπο ή τον παραμορφώνουν. Αυτές οι επιθυμίες και τα αποτυπώματα είναι τα βήματα που οδηγούν τα ανθρώπινα άτομα στην εκπλήρωση του σκοπού τους. Αυτά κάνουν το ανθρώπινο άτομο να περνά με δυσκολίες τη ζωή αντιμετωπίζοντας απώλειες και θλίψεις. Τον Κύριο τον κερδίζετε και φτάνετε κοντά Του μόνο λειτουργώντας με τις καλές και ανώτερες νοητικές τάσεις και παρορμήσεις σας. Έτσι, κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι καθ’ ολοκληρίαν δοσμένος, αφοσιωμένος, σε καλά έργα. Οι καλές και ανώτερης ευγένειας πράξεις αποτελούν γνήσια και αυθεντική λατρεία. Αυτή η λατρεία είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρνουμε στον νου μας και να θυμόμαστε τον Θεό. Είναι ο ύψιστος ύμνος αφοσίωσης. Διασκορπίζει και μοιράζει αγάπη προς όλους χωρίς καμιά διάκριση, μεροληψία και διαφοροποίηση. Είναι προσφορά υπηρεσίας από μέρους του ανθρώπου που γίνεται ως εκπλήρωση καθήκοντος. Να μετέχετε σε δραστηριότητες τέτοιας εξαίρετης ευγένειας. Να σας διακατέχει αδιάκοπη και μέγιστη αγαλλίαση καθώς θα φέρνετε στον νου σας τον Κύριο. Αυτός είναι ο βασιλικός δρόμος που σας οδηγεί στον σκοπό στον οποίο πρέπει να φτάσετε.    


Για να εξασφαλίσετε την χάρη του Θεού πρέπει να αφοσιωθείτε στην ορθή συμπεριφορά και να σκεπτόσαστε, να μιλάτε και να πράττετε με αγνότητα.
                   -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο