Radio

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What are sacred pledges between a man and a wife? Who is bound more to the other? Bhagawan lovingly reminds us today.

Just as the woman should consider one person and one person alone as her master and husband, the man too has to be faithful to one woman and one woman alone, as his mate, his wife. She has to consider the husband as Divine and worship him and minister to and follow his desires for the fulfilment of her duty of loyalty to the husband (pativrata); so too, man should honour his wife as the ‘mistress of the home’ and act in accordance with her wishes, for she is the Grihalakshmi (Goddess of prosperity of the home). Only then can he deserve the status of ‘man’. Name and fame, honour and dishonour, vice and wickedness, good and bad are all equal and uniform to both men and women. There is no such thing as woman alone being bound and men being free; both are equally bound by the rules of dharma. Both will fall into adharma if they conduct themselves without due consideration of the attributes mentioned above.

- Prema Vahini, Ch 19.

Both men and women should have good character.
                                                                                          -BABA


Ποιες είναι οι ιερές υποσχέσεις που δεσμεύουν μεταξύ τους τον άντρα και την γυναίκα; Ποιος είναι περισσότερο δεσμευμένος έναντι του άλλου; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 
Ακριβώς όπως η γυναίκα οφείλει να αναγνωρίζει έναν άνδρα και ένα μόνο ως κύριό της και ως σύζυγο, έτσι και ο άνδρας οφείλει να είναι πιστός σε μια γυναίκα και σε μια μόνο, ως ταίρι του, και ως σύζυγός του. Η γυναίκα πρέπει να θεωρεί τον σύζυγό της ως Θεία οντότητα, να τον λατρεύει δε, να τον διακονεί και να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση του καθήκοντος που έχει να του είναι πιστή και αφοσιωμένη. Επίσης, και ο άνδρας οφείλει να τιμά την σύζυγό του ως «κυρία του σπιτιού» και να ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, διότι αυτή είναι η Γκριχαλάξμι, δηλαδή η Θεά της ευημερίας του σπιτιού. Μόνο τότε μπορεί να του αξίζει η κοινωνική θέση του «άνδρα». Το όνομα και η φήμη, η τιμή και η ατίμωση, η φαυλότητα και η ανομία, το καλό και το κακό, όλα αυτά ισχύουν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Δεν υπάρχει διόλου η κατάσταση όπου μόνο η γυναίκα είναι δέσμια, δούλη, και ο άνδρας ελεύθερος. Και οι δυο, άνδρες και γυναίκες, δεσμεύονται εξίσου από τους κανόνες της Θείας Δικαιοσύνης, του Ντάρμα. Και οι δυο θα υποπέσουν στην παραβίαση του Ντάρμα, αν συμπεριφέρονται χωρίς την απαραίτητη προσοχή στις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν.
  
Τόσον οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλό χαρακτήρα.
                                -ΒΑΒΑ






Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο