Radio

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the importance we must give to our mothers in every walk of our lives? Bhagawan lovingly directs us today.

There is nothing greater than mother’s love. Mother’s words are always sweet. At times she may use harsh words, but understand that those words are meant only to correct you, not to hurt you. There may be a wicked son or daughter, but there can never be a wicked mother in this world. All of you must understand the value of mother’s love and her concern for you. Among the mother, father, teacher and God, mother is given the highest rank and priority. In the present times, modern youth do not care for their mother or parents. Many think they are highly educated and that the mother does not know anything. It is a great mistake to think poorly about anyone. Never look down upon your mother. Always remember the love she has for you, and at all circumstances strive and make her happy. God will be pleased with you only when you truly make your mother happy.

- Divine Discourse, Nov 19, 1999. 

Love and adore your mother as God. Respect and uphold the spirit she signifies.
                                                          -BABA


Ποια σημασία οφείλουμε να δίνουμε στη μητέρα μας σε κάθε έκφραση ή εκδήλωση της ζωής μας; Ο Μπάγκαβαν μας παρέχει σήμερα με αγάπη κατευθυντήριες οδηγίες.

 Τίποτε δεν είναι μεγαλύτερο και σπουδαιότερο από την αγάπη της μητέρας. Τα λόγια της μητέρας είναι πάντα γλυκά. Κάποτε μπορεί να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια, αλλά φροντίστε να κατανοήσετε ότι αυτά τα λόγια έχουν ως σκοπό τους να σας διορθώσουν, όχι να σας πληγώσουν. Μπορεί κάποιο αγόρι ή κάποιο κορίτσι της οικογένειας να είναι κακό παιδί, αλλά σε τούτο τον κόσμο δεν θα υπάρξει ποτέ μητέρα που να είναι μητέρα κακή. Όλοι σας πρέπει να κατανοήσετε την αξία που έχει η αγάπη της μάνας και το ενδιαφέρον που δείχνει για εσάς. Μεταξύ της μητέρας, του πατέρα, του δασκάλου και του Θεού, την πιο μεγάλη προτεραιότητα την δίνουμε στην μητέρα. Στην τρέχουσα εποχή μας, οι σύγχρονοι νέοι δεν ενδιαφέρονται για την μητέρα τους και τους γονείς τους. Πολλοί νομίζουν ότι έχουν αποκτήσει ανώτερη μόρφωση και ότι η μητέρα τους δεν γνωρίζει τίποτε. Είναι μεγάλο λάθος να υποτιμάτε οποιονδήποτε. Ποτέ να μην καταφρονείτε την μητέρα σας. Πάντοτε να θυμόσαστε την αγάπη που η μητέρα σας τρέφει για εσάς και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να αγωνιζόσαστε ώστε να την κάνετε να αισθάνεται ευτυχισμένη. Ο Θεός θα είναι ευχαριστημένος μαζί σας μόνο αν στ’ αλήθεια κάνετε την μητέρα σας ευτυχισμένη.    

 Να αγαπάτε και να λατρεύετε τη μητέρα σας ως Θεό. Να σεβόσαστε και να υπερασπιζόσαστε το πνεύμα που η μητέρα εκφράζει και συμβολίζει.
                                                                                 -ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο