Radio

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it that our pursuits to find God is not yielding favourable results? Bhagawan lucidly explains to us the mistake we do and the change we have to make.

Love is Divine. You must love all. More so, impart your love even to those who lack love. Love is like mariner's compass. Wherever you may keep it, it should always point towards God. In every action in your daily life manifest selfless love. Divinity will emerge from that love. This is the easiest path to God realization. But why are people not taking to it? This is because they are obsessed with misconception relating to the means of experiencing God. They regard God as some remote entity attainable only by arduous spiritual practices. God is everywhere. There is no need to search for God. All that you see is a manifestation of the Divine. All the human beings you see are forms of the Divine. Correct your defective vision and you will experience God in all things. The power of love is immeasurable. Hence, develop and practice the sense of the spiritual oneness of all beings.

- Divine Discourse, 5 Jul 1996

Start the day with Love, Fill the day with Love, Spend the day with Love and End the day with Love.
                                                                                      -BABA


Γιατί συμβαίνει ώστε οι προσπάθειες και οι φροντίδες μας να βρούμε τον Θεό δεν αποδίδουν ευνοϊκά αποτελέσματα; Ο Μπάγκαβαν μας εξηγεί με ευκρίνεια το λάθος που διαπράττουμε και την αλλαγή που πρέπει να επιφέρουμε στη συμπεριφορά μας

 Η αγάπη είναι Θεία. Πρέπει να αγαπάτε όλο τον κόσμο. Και κάτι περισσότερο από αυτό, πρέπει να μεταδίδετε την αγάπη σας σε όσους την στερούνται. Η αγάπη είναι σαν την πυξίδα του ναυτικού. Οπουδήποτε και αν την φυλάξετε, πάντοτε ο δείκτης της θα στρέφεται προς τον Θεό. Σε κάθε πράξη της καθημερινής σας ζωής να εκφράζετε αγάπη ανιδιοτελή. Η Θεία Φύση θα αναδειχτεί και θα φανερωθεί μέσα από αυτή την αγάπη. Τούτος είναι ο πιο εύκολος δρόμος που οδηγεί στη συνειδητοποίηση του Θεού. Γιατί, όμως, οι άνθρωποι δεν προτιμούν αυτό το δρόμο; Αυτό οφείλεται στο ότι διακατέχονται από  εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με τον τρόπο που οδηγεί στη βίωση του Θεού. Θεωρούν τον Θεό σαν μια οντότητα απομακρυσμένη, που μπορεί κανείς να την φτάσει μόνο με επίπονες πνευματικές ασκήσεις. Ο Θεός βρίσκεται παντού. Δεν είναι ανάγκη να ψάξετε για τον Θεό. Τα πάντα που βλέπετε είναι εκδηλώσεις, εκφράσεις και φανέρωμα του Θεού. Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα που βλέπετε είναι μορφές της Θείας Φύσης. Διορθώστε, λοιπόν, την ελαττωματική όρασή σας και τότε θα βιώσετε την παρουσία του Θεού μέσα σε όλα τα όντα. Η δύναμη της αγάπης είναι απέραντη, άπειρη. Συνεπώς, φροντίστε να αναπτύξετε την αίσθηση της πνευματικής ενότητας των πάντων.       

Να ξεκινάτε την ημέρα σας με Αγάπη, να την γεμίζετε με Αγάπη, να την διαθέτετε με Αγάπη και να την τελειώνετε με Αγάπη.
                                       -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο