Radio

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How can we achieve complete purity? Why is it essential? Bhagawan lovingly explains to us today.

Turn the love that arises in you towards God. Dedicate your body to the Divine. This is the true mark of devotion. There are three constituents in every human being: the mind, the power of speech and the body. These three are called Trikaranas - the three active agents. It is when all three are used for sacred purposes, your life is sanctified. All need devotion. Every person must cultivate this spirit, irrespective of one’s beliefs. It is only spirituality that can purify the heart and mind of human beings. The second requirement is morality. Morality helps to purify speech (Vaak). The third is called Dharmikam. All righteous deeds done by the body or hands sanctify you. It is through spirituality, morality and righteousness that the three instruments get purified. Only the one who has achieved this triple purity can realise the Divine. If any of these instruments are impure, you will not be able to realise the Divine.

- Divine Discourse, 1 Jan 1996.

The thought of God, the contemplation of God, and the grace of God – these alone can confer the purity we need.
           -BABA


Πώς μπορούμε να επιτύχουμε τον πλήρη εξαγνισμό μας; Τί είναι ουσιαστικό και απαραίτητο γι’ αυτόν τον σκοπό; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Να στρέφετε προς τον Θεό την αγάπη που γεννιέται και εκδηλώνεται μέσα σας. Να προσφέρετε το σώμα σας στον Θεό ως ιερή αφιέρωση. Αυτά είναι τα σημάδια  που φανερώνουν ότι η αφοσίωση του πιστού είναι αληθινή. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία που συγκροτούν κάθε ανθρώπινο όν: ο νους του, η δύναμη του λόγου του και το σώμα του. Αυτά τα τρία στοιχεία ονομάζονται Τρικάρανας – και είναι οι τρεις ενεργοί και δραστήριοι παράγοντες που διαθέτει ο άνθρωπος. Όταν χρησιμοποιείτε και τους τρεις τούτους παράγοντες για την εκπλήρωση καθαγιασμένων σκοπών, μόνο τότε εξαγιάζεται η ζωή σας. Όλοι χρειάζονται την αφοσίωση. Και κάθε άνθρωπος πρέπει να καλλιεργεί τούτο το πνεύμα, αυτή την αντίληψη, ανεξάρτητα από τα πιστεύω του. Μόνο η πνευματικότητα μπορεί να εξαγνίζει την καρδιά και τον νου των ανθρώπινων όντων. Δεύτερη έρχεται η απαίτηση για  ηθική συμπεριφορά. Η τήρηση των ηθικών κανόνων βοηθάει στον εξαγνισμό του λόγου. Η Τρίτη απαίτηση ονομάζεται Ντάρμικαμ.  Όλα τα έργα δικαιοσύνης που επιτελούνται με το σώμα ή με τα χέρια σας, είναι έργα που σας εξαγιάζουν. Με την πνευματικότητα, την ηθική συμπεριφορά και την δικαιοσύνη στη ζωή, τα τρία όργανα, που συγκροτούν τον άνθρωπο, εξαγνίζονται. Μόνο εκείνος που έχει κατορθώσει αυτόν τον τριπλό εξαγνισμό μπορεί να συνειδητοποιήσει την Θεία Φύση. Αν οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, δηλαδή τα όργανα, δεν είναι εξαγνισμένο, δεν θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε τον Θεό.
    

Η σκέψη μας για τον Θεό, ο στοχασμός και η περισυλλογή μας για τον Θεό, και η χάρη του Θεού – μόνο αυτά μπορούν να μας χαρίσουν τον εξαγνισμό που χρειαζόμαστε.
                                   -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο