Radio

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


When is the best time to pray? Which is the best place to pray in? Bhagawan lovingly reminds us today.

There are no limitations of time or space for the establishment of oneself in the contemplation of the Omnipresent Lord. There is nothing like a holy place or a special time. Wherever the mind revels in contemplation of the Divine, that place is holy! Whenever it does so, that moment becomes the auspicious moment! Ancient sages and scriptures also revealed to us that for meditation on God, there is no fixed time or place. Hence anytime and anywhere your mind desires, meditate on the Lord! The world can achieve prosperity only through disciplined souls whose hearts are pure; they represent the salt of the earth. In an attempt to promote the welfare of the world, from this very minute, everyone should pray for the advent of the noble and holy, and try to deserve the blessings of the great. Every day you retire, recall these thoughts, and try to forget the sufferings of the day.

- Prema Vahini, Ch 73. 

God incarnates as Avatar to teach humanity the way of love.
          -BABA


Πότε είναι η πιο κατάλληλη ώρα για προσευχή; Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος χώρος ώστε εκεί να προσευχόμαστε; Ο Μπάγκαβαν μας τα υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός χρόνου και χώρου, προκειμένου ο άνθρωπος να μπορέσει να σταθεί, για να στοχαστεί τον Πανταχού Παρόντα Κύριο και να επικοινωνήσει μαζί Του. Δεν υπάρχει κανένας ειδικός ιερός τόπος ή ιδιαίτερος  χρόνος για να προσευχόμαστε. Σε οποιονδήποτε τόπο αρέσει στο νου να στοχάζεται τον Θεό, εκείνος ο τόπος είναι τόπος ιερός! Όποια στιγμή και αν το κάνει αυτό ο νους, εκείνη η στιγμή γίνεται στιγμή ευοίωνη, αίσια και ελπιδοφόρα! Οι αρχαίοι σοφοί καθώς και οι ιερές γραφές, μας απεκάλυψαν ότι δεν υπάρχει κάποιος καθορισμένος χρόνος ή τόπος προκειμένου σ’ αυτόν να διαλογίζεται ο άνθρωπος τον Θεό. Κατά συνέπεια, να διαλογιζόσαστε τον Κύριο, σε οποιαδήποτε ώρα ή σε οποιονδήποτε χώρο ο νους σας το επιθυμεί! Ο κόσμος μπορεί να φτάσει σε κατάσταση ευημερίας μόνο με την δράση εκείνων των ψυχών, των οποίων η καρδιά είναι αγνή. Αυτές οι επίλεκτες ψυχές εκπροσωπούν και εκφράζουν το άλας της γης. Σε μια προσπάθεια για την βελτίωση της ευτυχίας και της ευημερίας του κόσμου, από τούτην ακριβώς τη στιγμή πρέπει όλοι να προσευχόσαστε για την έλευση Εκείνου που έχει υπέρτατη ευγένεια και ιερότητα, και να πασχίζετε να γίνετε άξιοι ώστε να λάβετε την ευλογία Εκείνου που είναι μεγαλειώδης. Κάθε μέρα που θα αποσυρόσαστε πηγαίνοντας για ύπνο, να φέρνετε στο νου σας τούτες τις σκέψεις και να προσπαθείτε να λησμονείτε τα βάσανα της μέρας που τέλειωσε.    

 Ο Θεός ενσαρκώνεται ως Αβατάρ, για να διδάξει στην ανθρωπότητα τον δρόμο της αγάπης.
                                                                        -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο