Radio

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should those, who yearn for the Lord and well-being of everyone unite? Bhagawan lovingly reminds us today.

When the Lord’s will, the needs of spiritual seekers, and the teachings of great persons produce their combined effect, the happiness of the world will be assured and undiminished. If all humanity prays together with unity for unrest, injustice, disorder, and falsehood to be transformed into peace, truth, love, and mutual service, things will certainly become better. Worrying is fruitless. There is no other way out. This is no occasion for despair. It is against the essential nature of people to plead weakness and want of strength. Therefore, giving up the search for other means, people must try prayer, service to others, and mutual love and respect. They should delay no longer; they will soon acquire contentment and joy.

- Prema Vahini, Ch 70

Have constructive thoughts; consoling words; compassionate acts.
                                       -BABA


Γιατί πρέπει να ενωθούν εκείνοι που έχουν βαθιά επιθυμία για τον Κύριο και για την ευημερία όλων στον κόσμο; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
 
Όταν το θέλημα του Κυρίου, τα ζητούμενα των πνευματικών αναζητητών και οι διδασκαλίες των σπουδαίων ανθρώπων οδηγήσουν σε ένα συνδυασμένο ενιαίο αποτέλεσμα, τότε θα είναι εξασφαλισμένη και αμείωτη η ευτυχία των ανθρώπων. Αν ολόκληρη η ανθρωπότητα προσεύχεται ενωμένη ζητώντας η ταραχή και ανησυχία, η αδικία, η αταξία και το ψέμα να μεταμορφωθούν σε ειρήνη, αλήθεια, αγάπη και αμοιβαία ανιδιοτελή προσφορά, τότε ασφαλώς τα πράγματα θα βελτιωθούν, θα πάνε καλύτερα. Η ανησυχία δεν αποδίδει καλούς καρπούς, είναι άγονη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Δεν είναι τώρα η ώρα για να απελπιζόσαστε. Είναι ενάντια στην ουσιαστική φύση των ανθρώπων να επικαλείσθε την αδυναμία σας και να ζητάτε δύναμη.  Συνεπώς, εγκαταλείποντας την αναζήτηση άλλων μέσων, οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσευχής,  την ανιδιοτελή προσφορά προς τους άλλους καθώς και την αληθινή φυσική αγάπη και τον σεβασμό. Δεν πρέπει να καθυστερούν άλλο. Σύντομα θα κερδίσουν την ικανοποίηση, την ευδαιμονία και τη χαρά. 
 
Να κάνετε εποικοδομητικές σκέψεις, να λέτε λόγια παρηγοριάς, οι πράξεις σας να αποπνέουν συμπόνια.
                                                                                            -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο