Radio

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should we hold on to Him, in our darkest times, even if we feel we are struggling alone? Bhagawan lovingly asserts

When you face hardships and struggle in life, cling and hold on to the Lord. To instill courage in an infant, its mother persuades it to walk a few steps and turn, but she won’t allow it to fall. If it totters and is about to lose balance, she hurries behind and catches it! The Lord too has His eyes fixed on each individual (jivi). He has in His hand the string of the kite, which is humanity! Sometimes He may pull it, and at other times He may loosen the grip! Whatever He does, be confident and carefree, for it is He who holds the string of your life. That solid faith will fill you with the essence of love (prema-rasa). The string is the bond of love and grace and every individual (kite) is thus bound to the Lord. All you must do is to walk the path so that the bond of love and grace is strong.

- Prema Vahini, Ch 29. 

You worship with faith and you experience Grace. Faith results in Grace, without your being aware of it.
                                                                                          -BABA


Γιατί πρέπει να κρατιόμαστε από Εκείνον, όταν συμβαίνει να περνάμε τις πιο μαύρες μας ώρες, ακόμα και αν έχουμε την αίσθηση ότι αγωνιζόμαστε εντελώς μόνοι στον κόσμο; Ο Μπάγκαβαν μας παρουσιάζει αυτή τη θέση με αγάπη.
 
Όταν αντιμετωπίζετε κακουχίες και αγωνιζόσαστε στη ζωή, τότε να πιανόσαστε από τον Κύριο και να μένετε κοντά Του πιστοί. Προκειμένου η μητέρα να ενσταλάξει στο παιδάκι της θάρρος, το πείθει να κάνει λίγα βήματα και να επιστρέψει, αλλά φροντίζει ώστε να μην το αφήσει να πέσει κάτω. Αν το παιδάκι παραπατάει και είναι έτοιμο να χάσει την ισορροπία του, τότε η μητέρα τρέχει βιαστικά πίσω του και το αρπάζει στα χέρια της! Το ίδιο κάνει και ο Κύριος. Έχει τα μάτια Του προσηλωμένα σε κάθε ατομική ανθρώπινη ψυχή. Κρατάει στο χέρι Του το σπάγκο του χαρταετού, δηλαδή όλης της ανθρωπότητας! Κάποιες φορές μπορεί να τραβάει το σπάγκο και άλλες φορές μπορεί να τον χαλαρώνει! Οτιδήποτε και αν κάνει, να Του έχετε εμπιστοσύνη και να φερόσαστε ξένοιαστα, αφού Εκείνος κρατάει το νήμα της ζωής σας. Αυτή η σταθερή και ακλόνητη πίστη θα σας πλημμυρίζει με το άρωμα της αληθινής αγάπης. Ο σπάγκος ή το νήμα είναι ο δεσμός της αγάπης και της χάρης του Θεού κι’ έτσι κάθε ατομική ψυχή ( που συμβολίζεται με τον χαρταετό) έχει ως προορισμό της τον Κύριο. Εκείνο που πρέπει να κάνετε, όλο κι’ όλο, είναι να βαδίζετε στην ατραπό με τέτοιο τρόπο ώστε ο δεσμός της αγάπης και της χάρης του Θεού να διατηρείται ισχυρός.      
 
Λατρεύετε τον Θεό με πίστη κ’ έτσι βιώνετε την Θεία Χάρη. Η πίστη έχει ως αποτέλεσμα να σας χορηγείται η Θεία χάρη, χωρίς να το αντιλαμβανόσαστε.
                                                                                  -ΒΑΒΑ 





Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο