Radio

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What must we do to please and be connected with God who resides within us? Bhagawan explains and gives us a very important message today.

God is omnipresent and is within you. The primary requisite to find Him within you is having pure and selfless love. Chant His Name with love. All living beings are bound by karma in this world. God loves the human form. Hence Avatars come in human form. You can experience His vision by following your duties (Karma marga), as declared in Bhagavad Gita. The Divine is being worshipped as a decorated idol or image, with an artificial form. You should experience the Lord in His natural form, in a natural manner. All the ornamentation a devotee resorts to does not please God. It may please the heart of other devotees, but God's heart is not moved thereby. Only through love can God's heart be moved and softened. Every devotee has that power. Instead of resorting to extravagant adulation of God or seeking petty favors from God, yearn for God alone and you will get everything. Endeavour to make God your intimate friend. 

- Divine Discourse, 9 Oct 1989

Among the nine forms of devotion, the foremost is the cultivation of friendship with God (Sakhyam).
                                                                                       -BABA


Τί πρέπει να κάνουμε για να ευαρεστήσουμε τον Θεό, που κατοικεί μέσα μας,  και να είμαστε πάντα ενωμένοι μαζί Του; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα και μας δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα.
 
Ο Θεός είναι πανταχού παρών και βρίσκεται μέσα σας. Η πρωταρχική προϋπόθεση για να βιώσετε την παρουσία Του μέσα σας είναι να έχετε αγνή και ανιδιοτελή αγάπη. Να ψάλλετε το Όνομα του Θεού με αγάπη. Όλα τα έμβια όντα σε τούτο τον κόσμο είναι δέσμια της μοίρας τους, που διαμορφώνεται από το κάρμα τους, δηλαδή από τις πράξεις που επιτέλεσαν κατά το παρελθόν. Ο Θεός αγαπά τη μορφή που έχει ο άνθρωπος. Εξ αυτού του λόγου, τα Αβατάρ έρχονται στον κόσμο με ανθρώπινη μορφή. Μπορείτε να βιώσετε την παρουσία του Θεού, αν εκτελείτε τα καθήκοντά σας, όπως τούτο αναφέρεται ρητά στην Μπαγκαβάντ Γκίτα.  Ο Θεός λατρεύεται ως διακοσμημένο είδωλο ή εικόνα, που έχει τεχνητή μορφή. Πρέπει να βιώνετε την παρουσία του Θεού στη φυσική Του μορφή, και κατά φυσικό τρόπο. Όλος ο καλλωπισμός τον οποίο συχνά χρησιμοποιεί ο πιστός δεν ευαρεστεί τον Θεό. Μπορεί αυτός ο καλλωπισμός να προκαλεί ευχαρίστηση στην καρδιά των υπόλοιπων πιστών, αλλά η καρδιά του Θεού δεν συγκινείται από αυτή τη συμπεριφορά. Μόνο με την αγάπη είναι δυνατό να συγκινηθεί η καρδιά του Θεού και να απαλυνθεί. Κάθε πιστός διαθέτει αυτή τη δύναμη της αγάπης. Αντί να καταφεύγετε σε ακραία τυφλή αφοσίωση ή να ζητάτε από τον Θεό να σας εκπληρώσει χάρες για ευτελή πράγματα, να λαχταράτε να αποκτήσετε τον Ίδιο τον Θεό και μόνο Αυτόν και έτσι θα αποκτήσετε τα πάντα. Αγωνισθείτε για να κάνετε τον Θεό στενό φίλο σας.
 
Από τις εννέα μορφές αφοσίωσης, πρώτη και σπουδαιότερη είναι η καλλιέργεια της φιλίας που συνδέει τον άνθρωπο με τον Θεό.
                                                                -ΒΑΒΑ   




 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο