Radio

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the efficacy of God's precious Names? Bhagawan lovingly reminds us today.

For this universal ailment of the cycle of birth and death (bhava-roga), listening to spiritual discourses (sravana) and singing God's name (kirtana) is a mandatory prescription. God's Name, Vedas and Puranas must be recited and listened to. Performing all these, if you do not awaken your own inner consciousness (antah-karana), you will fall into perdition. Hence, to attain God's Grace, the feeling of 'I-ness' (ahamkara), which makes you say, "I am the doer", should be rooted out from your heart. Everyone learned or illiterate, should feel an overwhelming urge to know God. God has equal affection toward all His children, for to illumine is the nature of light. So too, uttering God's name, one can progress in the realisation of God, another may perhaps do wicked deeds! It depends on your usage of the light. Remember - the Lord's name is without blemish, always and forever. 

- Prema Vahini, Ch 21.

Bhajans, Satsang and meditation done with the mind soaked in love will confer Peace, Joy and Wisdom.
                                                                                           -BABA


Ποια είναι η αποτελεσματικότητα που έχουν τα ανεκτίμητης αξίας Ονόματα του Θεού; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το υπενθυμίζει σήμερα.

 Για την αντιμετώπιση τούτης της αρρώστιας, δηλαδή του κύκλου της γέννησης και του θανάτου, είναι υποχρεωτική η θεραπευτική συνταγή της ακρόασης πνευματικών συζητήσεων  και της εξύμνησης με ιερά άσματα του ονόματος του Θεού. Ο πιστός πρέπει να απαγγέλλει και να ακούει προσεκτικά όταν απαγγέλλονται το Όνομα του Θεού, και κείμενα από τις Βέδες και τις Πουράνες. Ενώ επιτελούνται όλα αυτά, αν δεν κατορθώσετε να αφυπνίσετε την δική σας εσωτερική συνειδητότητα, τότε θα καταλήξετε σε όλεθρο. Συνεπώς, για να κερδίσετε τη Θεία Χάρη, πρέπει να ξεριζώσετε από την καρδιά σας την αίσθηση του εγώ σας, που σας κάνει να λέτε και να ισχυριζόσαστε ότι «εγώ είμαι εκείνος που πράττει και δημιουργεί». Κάθε άνθρωπος, είτε είναι μορφωμένος είτε είναι αγράμματος, πρέπει να νοιώθει μέσα του μιαν ακατανίκητη παρόρμηση για να γνωρίσει τον Θεό. Ο Θεός έχει την ίδια στοργή για όλα τα παιδιά Του, διότι είναι στη φύση του φωτός να ακτινοβολεί αμερόληπτα. Επίσης, ενώ εκφωνείτε το όνομα του Θεού, ο ένας μπορεί να προοδεύει στην προσπάθειά του για να συνειδητοποιήσει τον Θεό, ενώ ο άλλος μπορεί να διαπράττει αθλιότητες! Εξαρτάται ποια χρήση θα κάνετε του φωτός. Να θυμόσαστε- το Όνομα του Θεού είναι άσπιλο, σε κάθε περίπτωση και παντοτινά.


Οι λατρευτικοί ύμνοι μπάτζανς, η καθαγιασμένη συζήτηση και ο διαλογισμός που γίνονται με τον νου πλημμυρισμένο από αγάπη, προσφέρουν στον άνθρωπο Γαλήνη, Χαρά και Σοφία.
                                                                  -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο