Radio

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we effectively surge forward in our quest for peace? Bhagawan lovingly explains today.

The Gopikas did not concern themselves with the question whether the Divine was attributeless or full of attributes. They preferred to worship the Divine in the form of Krishna and they wanted their forms to merge in the Divine. "Thereby we shall be formless," they declared. It is when we forget our form that we can merge in the Formless. The Divine cannot be experienced through Dhyana (meditation) or Japa (recitation); this is a delusion. These practices may give momentary peace of mind. To experience permanent joy, develop your Divine nature. For this, your environment must be congenial and have pure and Divine vibrations. It is not necessary to go to a forest to concentrate on the Divine Atma dwelling within your heart. The key to inner peace is within you and not outside. In the atmosphere of a sacred divine presence, you can promote your quest for peace more effectively.

- Divine Discourse, 14 Aug 1990.

Just as air or water assumes the form of the container in which it is kept, God acquires the form in which the devotee worships Him. All forms are His.
                                                                            -BABA


Πώς μπορούμε να φροντίσουμε αποτελεσματικά, να ξεσηκωθούμε και να δοθούμε ολόψυχα στην προσπάθειά μας να αναζητήσουμε και να βρούμε τη γαλήνη; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει την εξήγηση με αγάπη. 

 Τις βοσκοπούλες Γκόπικας δεν τις απασχολούσε καθόλου το ερώτημα αν ο Θεός  δεν είχε ιδιότητες ή αν ήταν γεμάτος από ιδιότητες. Προτιμούσαν να λατρεύουν τον Θεό στη μορφή που είχε ο Κρίσνα και επιθυμούσαν την απόλυτη συνένωση της δικής τους μορφής με τον Θεό. Οι βοσκοπούλες διακήρυσσαν λέγοντας «Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν θα έχουμε πλέον μορφή». Όταν ξεχνάμε τη μορφή μας, τότε μπορούμε να συγχωνευτούμε με τον Κύριο, ο οποίος δεν έχει μορφή. Την Θεία Φύση αδυνατούμε να την βιώσουμε με τον Διαλογισμό ή με την Επανάληψη του Ονόματος του Θεού. Είναι ψευδαίσθηση να το πιστεύουμε. Ο Διαλογισμός και η Επανάληψη του Θείου Ονόματος είναι πρακτικές που μπορεί να χαρίσουν στιγμιαία ειρήνη ή γαλήνη του νου. Προκειμένου να βιώσετε διαρκή χαρά, φροντίστε να αναπτύξετε την Θεϊκή φύση σας. Για να το επιτύχετε, πρέπει το περιβάλλον σας να είναι ευχάριστο και οικείο και να παράγει δονήσεις πάναγνες και Θεϊκές. Δεν χρειάζεται να πάτε στο δάσος και εκεί να επικεντρώσετε το νου σας στον Ανώτερο Θείο Εαυτό, ο οποίος  κατοικεί στην καρδιά σας. Το κλειδί για να εξασφαλίσετε εσωτερική γαλήνη βρίσκεται μέσα σας και όχι έξω από εσάς. Στην ατμόσφαιρα μιας καθαγιασμένης παρουσίας του Θεού, μπορείτε πιο αποτελεσματικά να προωθήσετε τις προσπάθειές σας για να βρείτε και να εξασφαλίσετε τη γαλήνη.            

 Ακριβώς όπως ο αέρας ή το νερό παίρνει τη μορφή του δοχείου μέσα στο οποίο φυλάσσεται, έτσι και ο Θεός παίρνει τη μορφή στην οποία Τον λατρεύει ο αφοσιωμένος πιστός Του. Όλες οι μορφές είναι δικές Του.
        -ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο