Radio

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the significance of the auspicious ‘Sri Rama Navami’ (Birth of Lord Sri Rama) celebration, in our present times? Bhagawan lovingly explains to us today.

Today is a sacred day to recapitulate the Glory of God and His relationship with human beings. Ramayana is not a story that had an end. You are living it. Ramayana must be experienced in the heart; not investigated as a mental phenomenon. As you go on reading and ruminating, its inner meaning will become clear even as your mind is cleansed. Rama is the son of Dasharatha (one with ten chariots). The ten chariots are the senses, the five Karmendhriyaas (sense organs of action) and the five Jnaanendhriyaas (organs of perception). Sathya, Dharma, Shanthi and Prema are the four children of King Dasharatha. Rama is Sathya; Bharatha is Dharma; Lakshmana is Prema and Shatrughna is Shanthi. Take these great characters from Ramayana as your life’s ideals, your life will be filled with peace and joy.

- Divine Discourse, 25 Apr 1961. 

God will be very near to you if your thoughts, ideals and deeds are in accordance with Rama’s.
                                                                               -BABA


Ποια σημαντικότητα έχει για την εποχή μας η ευοίωνη και ελπιδοφόρα ημέρα εορτασμού των Γενεθλίων του Ράμα; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
  
Σήμερα είναι μια άγια ημέρα που προσφέρεται για να αναφερθούμε συνοπτικά στην Δόξα του Θεού και στην σχέση που συνδέει τον Θεό με τα ανθρώπινα όντα. Η Ραμαγιάνα δεν είναι μια ιστορία που έλαβε τέλος. Την ζείτε. Την Ραμαγιάνα πρέπει να την βιώσετε μέσα στην καρδιά σας. Δεν πρέπει απλά να την ερευνήσετε ως ένα πνευματικό φαινόμενο. Καθώς θα προχωρείτε διαβάζοντας και στοχαζόμενοι την βαθύτερη σημασία της, θα σας γίνεται πιο σαφής, ενώ και ο νους σας θα ξεκαθαρίζει. Ο Ράμα είναι γιος του Βασιλιά Ντασαράθα, που σημαίνει εκείνον ο οποίος  διαθέτει δέκα άρματα. Τα δέκα άρματα είναι οι αισθήσεις, δηλαδή τα πέντε αισθητήρια όργανα με τα οποία πραγματοποιείται η δράση, και τα πέντε όργανα με τα οποία λειτουργεί η αντίληψη. Η Αλήθεια, η Δικαιοσύνη, η Ειρήνη και η Αγάπη είναι τέσσερα παιδιά του Βασιλιά Ντασαράθα. Ο Ράμα είναι η Αλήθεια. Ο Μπαράθα είναι η Δικαιοσύνη. Ο Λάκσμανα είναι η Αγάπη και ο Σατρούγκνα είναι η Ειρήνη. Να πάρετε από τη Ραμαγιάνα αυτά τα σπουδαία πρόσωπα, ως ιδανικά στη ζωή σας. Τότε η ζωή σας θα γεμίσει από ειρήνη και χαρά.     
 
Ο Θεός θα βρίσκεται πολύ κοντά σας, αν οι σκέψεις σας, τα ιδανικά σας και τα έργα σας συμφωνούν με του Ράμα.
          -ΒΑΒΑ  




 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο