Radio

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the significance of celebrating "Shivarathri"? Bhagawan lovingly explains to us today

Rathri means night, signifying darkness. Shiva means auspiciousness. ‘Shivarathri’ signifies auspiciousness which is inherent in darkness. It refers to the wisdom which exists in the midst of ignorance. Wisdom and ignorance are not two different things; they are essentially the same, opposite polarities of the same underlying principle. The state that transcends both wisdom and ignorance is Divinity, Paratatva. This Shivarathri is a day when one tries to establish friendship between mind and God. Shivarathri reminds everyone of the fact that Divinity is all-pervasive and is to be found everywhere. It is said that Shiva lives in Kailasa. But where is Kailasa? Kailasa is our own mind full of joy and bliss. It means that when you develop purity, steadiness and sacredness from within, your heart becomes filled with peace and bliss, and ultimately your heart itself is Kailasa.

Divine Discourse 17 Feb 1985

Wear the garland of Devotion around your neck and saturate your thought, word and deed with Divine Love.
          -BABA


Ποια είναι η σημαντικότητα που έχει ο εορτασμός του «Σιβαράτρι»; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
 
Η λέξη «Ράτρι» σημαίνει νύχτα, και συμβολίζει το σκότος. Η λέξη «Σίβα» σημαίνει ένδειξη που φανερώνει το αίσιο και ελπιδοφόρο. «Σιβαράτρι», λοιπόν,  σημαίνει ένδειξη ευοίωνη, ελπιδοφόρα, η οποία συνυπάρχει με το σκοτάδι. Αναφέρεται στην σοφία, η οποία υπάρχει μαζί με την άγνοια. Η Σοφία και η άγνοια δεν είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ουσιαστικά είναι ίδιες και αντίθετες πολώσεις, της αυτής αρχής που αποτελεί την βάση τους. Η κατάσταση που διαπερνά και τα δυο, δηλαδή τόσο την σοφία όσο και την άγνοια, είναι η Θεία Φύση. Τούτο το Σιβαράτρι είναι η ημέρα κατά την οποία ο άνθρωπος προσπαθεί να δημιουργήσει και να εδραιώσει την φιλία μεταξύ νου και  Θεού. Το Σιβαράτρι υπενθυμίζει στον καθένα το γεγονός ότι ο Θεός διαπερνάει τα πάντα και είναι πανταχού παρών. Λέγεται ότι ο Σίβα διαμένει στην Καϊλάσα. Αλλά πού βρίσκεται η Καϊλάσα; Καϊλάσα είναι ο δικός μας ο νους, όταν τον πλημμυρίζει η χαρά και η ευδαιμονία. Αυτό σημαίνει ότι, όταν καλλιεργείτε και αναπτύσσετε μέσα σας την αγνότητα, την σταθερότητα και την αγιοσύνη, η καρδιά σας θα πλημμυρίζει από ειρήνη και ευδαιμονία, και ότι τελικά η ίδια σας η καρδιά θα γίνει Καϊλάσα, δηλαδή τόπος όπου διαμένει ο Θεός.   

 Να βάλετε γύρω από το λαιμό σας την γιρλάντα της Αφοσίωσης και να πλημμυρίσετε τις σκέψεις σας, τα λόγια και τις πράξεις σας με Θεϊκή Αγάπη.
                                                                             -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο