Radio

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


When is the price to pay to acquire enduring happiness? Bhagawan, our loving Master, clearly explains to us today.

Everyone should treat whatever happens to them as gifts from God. Pleasure and pain should be treated alike as Divine gifts. There is a unique joy in this process. In daily life we tend to treat defeat, loss or grief as calamities. But nothing occurs in the world without a cause. Hunger is the cause for eating. Thirst is the cause for drinking. Difficulties are the cause of sorrow. If you would like to enjoy enduring happiness, you must discover the source of such happiness. That source is love (prema). There is nothing greater than love in this world. Everything has a price. The price to be paid for enduring happiness is Divine Love. The primary wealth for man is Love. Everyone should seek to acquire this wealth. With this wealth anyone can enjoy enduring bliss.

- Divine Discourse, 1 Jan 1998. 

Never feel depressed when you are weighed down be difficulties. God will never impose on you the ordeals which you cannot bear.
                                                            -BABA


Πότε καταβάλλουμε την αναγκαία τιμή για να αποκτήσουμε μόνιμη και διαρκή ευτυχία; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος μας Κύριος, με σαφήνεια μας το εξηγεί σήμερα.

Ο καθένας οφείλει να αντιμετωπίζει όσα του συμβαίνουν ως δώρα που του προσφέρει ο Θεός. Η ευχαρίστηση και ο πόνος πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ως δωρεές του Θεού. Υπάρχει μια μόνο και μοναδική αγαλλίαση σ’ αυτή τη διαδικασία εναλλαγής λύπης και χαράς. Στην καθημερινή μας ζωή έχουμε την τάση να μεταχειριζόμαστε την ήττα, την απώλεια και την θλίψη ως συμφορές. Αλλά τίποτε δεν συμβαίνει στον κόσμο χωρίς γενεσιουργό αιτία. Η πείνα είναι η αιτία που προκαλεί το φαινόμενο της κατανάλωσης τροφής. Η δίψα είναι η αιτία που προκαλεί την ανάγκη να πιούμε νερό. Οι δυσκολίες είναι η αιτία που προκαλεί την θλίψη. Αν θέλετε να απολαύσετε την ευτυχία που δεν τελειώνει, πρέπει να ανακαλύψετε την πηγή από την οποία προέρχεται αυτού του είδους η ευτυχία. Αυτή η πηγή είναι η αγάπη. Δεν υπάρχει τίποτε σε τούτο τον κόσμο πιο μεγαλειώδες από την Αγάπη. Το καθετί, για να αποκτηθεί,  έχει κάποια τιμή που πρέπει να καταβληθεί. Η τιμή για την απόκτηση της ατέλειωτης ευτυχίας είναι η Θεϊκή Αγάπη. Ο πρωταρχικός πλούτος, ο πιο σημαντικός για τον άνθρωπο, είναι η Αγάπη. Ο καθένας οφείλει να αναζητήσει και να αποκτήσει αυτόν τον πλούτο. Με τέτοιο πλούτο, οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει την ανεξάντλητη ευδαιμονία, αυτήν που ποτέ δεν τελειώνει.          

Ποτέ να μη νοιώθετε καταπτοημένοι όταν λυγίζετε κάτω από το βάρος των δυσκολιών. Ποτέ ο Θεός δεν θα σας υποβάλει σε δοκιμασίες που δεν έχετε τη δύναμη να τις υποφέρετε.
                                                 -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο