Radio

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the benefit of accomplishing or maintaining a pure and loving heart? Bhagawan lovingly answers this most important question for us today.

A cleansed and pure heart is the most appropriate altar or tabernacle for the Lord. In that fragrant bower, the Lord will establish Himself. When the Lord establishes Himself, at that very moment, another incident too will happen. The group of six vices that had infested the place will quit instantly, without any farewell or fanfare. When these vices quit, the wicked retinue of evil tendencies and vulgar attitudes which live on them will break camp and disappear without leaving even their addresses! Then one will shine in one’s native splendour of Truth and Love (Sathya and Prema). That person will endeavour without hindrance to realize the Self, and finally succeed in merging with the Universal and Eternal. Liberated from the tangle of ignorance or maya, the mind will fade away. The long-hidden secret will be revealed.
Bhagavatha Vahini, Ch 1, “The Bhagavatha” 

When your heart is filled with good thoughts and feeling, all that comes out of the senses – your speech, your vision, your action –will be pure.
                                                             -BABA


Ποιο είναι το όφελος που αποκομίζουμε όταν αναπτύσσουμε και καλλιεργούμε την καρδιά μας ώστε να είναι πάναγνη και να προσφέρει βαθιά αγάπη; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα για χάρη μας σ’ αυτή την πολύ σπουδαία ερώτηση με αγάπη.  

 Η απολύτως καθαρή και αγνή καρδιά είναι ο πιο κατάλληλος βωμός ή ναός, για να λατρεύεται εκεί ο Κύριος. Εκεί σ’ αυτή την ευωδιαστή αναδεντράδα, στην εύρωστη κληματαριά, εγκαθίσταται ο Κύριος. Όταν εδραιωθεί εκεί ο Θεός, την ίδια στιγμή που εισέρχεται σ’ αυτήν, ένα ακόμη γεγονός πραγματοποιείται. Οι έξι κακίες που είχαν κατακλύσει και λυμαίνονταν την καρδιά του ανθρώπου, σπεύδουν την ίδια στιγμή να την εγκαταλείψουν, χωρίς τελετές αποχαιρετισμού ή πανηγυρικά σαλπίσματα. Όταν αυτές οι κακίες αποχωρήσουν, η αχρεία συνοδεία των κακών τάσεων και παρορμήσεων και της πρόστυχης συμπεριφοράς που τρέφεται από αυτά, θα διαλύσει την εγκατάστασή της και θα εξαφανισθεί χωρίς να αφήσει ούτε και τη νέα της διεύθυνση. Τότε ο άνθρωπος θα φωτισθεί με την έμφυτη δική του λαμπρότητα της Αλήθειας και της Αγάπης. Αυτός ο άνθρωπος θα αγωνισθεί χωρίς εμπόδια για να συνειδητοποιήσει τον ανώτερο Εαυτό, και τελικά θα κατορθώσει να συνενωθεί με τη Συμπαντική και Αιώνια Ύπαρξη. Ο νους, απελευθερωμένος από τα δεσμά της άγνοιας ή της ψευδαίσθησης, θα συρρικνωθεί και θα σβήσει. Το μυστικό που κρατιόταν για τόσο πολύ χρόνο θα αποκαλυφθεί.  

 Όταν η καρδιά σας είναι πλημμυρισμένη από καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, οτιδήποτε παράγεται από τις αισθήσεις – τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε, οι πράξεις που κάνετε – όλα αυτά θα είναι άδολα και αγνά.
                             -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο