Radio

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the purpose of a Divine Incarnation? Who are the primary beneficiaries? Bhagawan lovingly clarifies for us today.

People believe that Divine incarnations happen only for the punishment of the wicked and the protection of the righteous. But these represent only one aspect of the task. The granting of peace and joy, of a sense of fulfillment to seekers who have striven long —this too is His task. The Avatar, or form incarnate, is only the concretization of the yearning of the seekers. It is the solidified sweetness of the devotion of godly aspirants. The Formless assumes the form for the sake of these aspirants and seekers. They are the prime cause. The cow secretes milk for the sustenance of the calf. That is the chief beneficiary. But, as we see, others also benefit from that milk. So too, though the devotees are the prime cause and their joy and sustenance the prime purpose of an incarnation, other incidental benefits also accrue, such as fostering dharma, suppression of evil, and reforming, correcting or destroying the wicked.

Bhagavatha Vahini, Ch 1, “The Bhagavatha”

Divine incarnations come to the world to teach humanity the path of love.
                             -BABA


Ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο πραγματοποιείται μια Θεία ενσάρκωση; Ποιοι είναι εκείνοι που ωφελούνται πρωτίστως; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας διευκρινίζει σήμερα αυτό το θέμα.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ενσαρκώσεις του Θεού γίνονται μόνο για να τιμωρηθούν οι άνομοι και αμαρτωλοί και να προστατευθούν οι ενάρετοι και οι δίκαιοι. Αυτά ωστόσο, αποτελούν μέρος της όλης αποστολής. Η χορήγηση της ειρήνης και της χαράς, της αίσθησης της εκπλήρωσης του σκοπού για όλους εκείνους τους αναζητητές που έχουν αγωνισθεί επί μακρό – και τούτα αποτελούν επίσης έργο της αποστολής του ενσαρκωμένου Θεού. Το Αβατάρ, δηλαδή η μορφή του ενσαρκωμένου Θεού, είναι απλά η υλοποίηση της βαθιάς επιθυμίας και της λαχτάρας των πιστών αναζητητών. Είναι η συσσωμάτωση και συνένωση της γλυκύτητας που πηγάζει από την αφοσίωση των πιστών του Θεού. Ο Θεός, που δεν έχει μορφή, παίρνει μορφή για χάρη αυτών των εμπνευσμένων που Τον θέλουν και Τον επιζητούν. Αυτοί αποτελούν την πρωταρχική αιτία. Η αγελάδα βγάζει γάλα για να στηρίξει, να θρέψει και να συντηρήσει το μοσχαράκι της. Το μοσχαράκι είναι εκείνο που κυρίως ωφελείται, εκείνο που προσδέχεται την παρεχόμενη δωρεά. Αλλά, καθώς βλέπουμε, και άλλοι επωφελούνται από το γάλα της αγελάδας. Κατ’ ανάλογο τρόπο, παρότι οι πιστοί αποτελούν την πρωταρχική αιτία, και η χαρά και στήριξή τους είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Θείας ενσάρκωσης, προκύπτουν από αυτή την ενσάρκωση και άλλα συνακόλουθα οφέλη, όπως είναι η ενδυνάμωση του ντάρμα (δηλαδή της δικαιοσύνης και της ορθής συμπεριφοράς), καθώς και η καταστολή του κακού και η αναμόρφωση, η διόρθωση ή  ο αφανισμός των αχρείων.        


Οι Θεϊκές ενσαρκώσεις κατεβαίνουν στον κόσμο για να διδάξουν στην ανθρωπότητα τον δρόμο της αγάπης.
                                                                                                  -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο