Radio

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!



Σήμερα είναι η ημέρα της Γέννησης του Ιησού, που γιορτάζεται με τα χιόνια του Δεκέμβρη, με φώτα και Χριστουγεννιάτικα δέντρα, και με προσευχές. Είναι όμως ανώφελο να προσευχόμαστε μόνο μια μέρα και να  ξεχνάμε τον Θεό ολόκληρο τον υπόλοιπο χρόνο. Ένας τέτοιος εορτασμός είναι μάταιη και κούφια επίδειξη. Δεν εκπορεύεται από την καρδιά.
 Είμαστε αληθινοί Χριστιανοί μόνο όταν ζούμε σύμφωνα με την διδασκαλία του Χριστού, δηλαδή όταν την εφαρμόζουμε στην πράξη καθημερινά στη ζωή μας. Ακόμη και αν ακολουθούσαμε δυο μόνο από τις διδαχές του, αυτό θα μας ήταν αρκετό. 
Φέρετε στο νου σας τα λόγια που είπε, τις συμβουλές και τις προτροπές που έδωσε, τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε, και πάρετε την απόφαση να κατευθύνετε την καθημερινή σας ζωή σύμφωνα με τον τρόπο που Εκείνος υπέδειξε. Τα λόγια Του πρέπει να χαραχτούν στην καρδιά σας και οφείλετε να αποφασίσετε να εφαρμόσετε όλα όσα δίδαξε. 
Ο Ιησούς δίδαξε ότι ο Θεός είναι Αγάπη. Αντί οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν αυτή την θεμελιώδη αλήθεια, επιτρέπουν στο μίσος, στον φθόνο και στις άλλες κακές ιδιότητες να μολύνουν την αγάπη τους. Έχει δοθεί ως δωρεά στον άνθρωπο η αγάπη, όχι για να την εκφράζει σε σκοπούς ιδιοτελείς, αλλά για να την κατευθύνει προς τον Θεό. 
Κήρυξε ότι δεν ήταν καθόλου σπουδαίο να ανταποδίδει ο άνθρωπος καλό στο καλό. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν καλό ακόμη και σε όσους τους βλάπτουν. 
Μόνο η Αγάπη μπορεί να φανερώσει την Θεία Φύση, η οποία κρύβεται μέσα σε όλους. Αγάπη είναι ο Θεός. Να ζείτε μέσα στην Αγάπη. Η Αγάπη ζει και διατηρείται ενεργός και δυνατή στον άνθρωπο, ο οποίος προσφέρει στους άλλους και συγχωρεί. Το εγώ του ανθρώπου ζει παίρνοντας από τους άλλους και λησμονώντας τις υποχρεώσεις του. Η Αγάπη είναι ανιδιοτέλεια, δεν ζητάει τα δικά της. Ο εγωκεντρισμός, η εγωπάθεια, δεν έχει διόλου αγάπη. Μην σπαταλάτε  τη ζωή σας επιδιώκοντας τα στενόκαρδα συμφέροντα  του εγώ σας. Να αγαπάτε! Να εκφράζετε την αγάπη σας! Γίνετε αυτό που πραγματικά είσαστε- δηλαδή ενσαρκώσεις της Αγάπης.
 Ανεξάρτητα από το πώς σας φέρονται οι άλλοι ή τί σκέφτονται για εσάς, εσείς να μην ανησυχείτε. Να ακολουθείτε τον Ιησού Χριστό. Να αγαπάτε για χάρη της δικής σας πνευματικής εξέλιξης, όχι γι’ αυτό που λένε οι άλλοι. Να μην μιμείσθε τους άλλους. Να καλλιεργείτε και να βελτιώνετε τη δική σας ζωή. Έχετε την δική σας καρδιά, την δική σας γνώμη, τις ιδέες σας, την θέλησή σας. Συνεπώς, γιατί μιμείσθε τους άλλους;   Λένε ότι η μίμηση είναι ανθρώπινη. Ωστόσο, η  δημιουργία είναι έργο του Θεού. Να ακολουθείτε το μονοπάτι σας, αυτό που έχετε επιλέξει εσείς. Αφήστε τη δική σας εμπειρία για τον Θεό να γίνει οδηγός σας και κύριός σας. Μην κατεβείτε στο μνήμα, άτολμα και αδύναμα αντιγράφοντας τους άλλους. Δεν θα βρείτε τον Θεό, αν τον ζητάτε στον εξωτερικό κόσμο. Η δική σας καρδιά, που  λάμπει από αγάπη, είναι η αγάπη του Θεού. 
                                                                        Bhagawan  Sri Sathya Sai Baba    






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο