Radio

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας



What is the best way to sanctify this precious gift of the human body? Bhagawan lovingly explains to us and guides us to introspect.

Human life is the combination of body, mind and soul. Body is the basis to attain wisdom. Therefore it should not be misused. You must purify your body and mind by undertaking sacred actions. Do not underestimate the potentialities of the human body. In fact the human body is the basis for attaining the goal of life. Work for the redemption of your life by chanting the Divine Name and undertaking sacred activities. You need not make any special effort to acquire the human values – they are latent within you, right from your birth. You have forgotten them, as you failed to practice them. Instead of giving tons of speeches, practice at least an ounce of what you have learnt. Humanity is on the decline only because people are not practicing human values. You are developing desires (asalu) forgetting ideals (adarsalu)

 - My Dear Students, Vol 3, Ch 17


The realization of God is the goal and destiny of human life.
        -BABA


Ποιος είναι ο άριστος τρόπος για να καθαγιάσουμε το ανθρώπινο σώμα, τούτο το πολύτιμο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί και μας καθοδηγεί για να ερευνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο μας.

Η ανθρώπινη ζωή είναι ένας συνδυασμός από το σώμα του ανθρώπου, τον νου του και την ψυχή. Το σώμα αποτελεί τη βάση και το θεμέλιο, που χρειάζεται ο άνθρωπος, για να αποκτήσει σοφία. Συνεπώς, δεν πρέπει να γίνεται κακή χρήση του σώματος. Είναι υποχρέωσή σας να εξαγνίσετε το σώμα σας αναλαμβάνοντας την πραγματοποίηση καθαγιασμένων πράξεων. Να μην υποεκτιμάτε τις δυνατότητες που έχει το ανθρώπινο σώμα. Στην πραγματικότητα, το σώμα του ανθρώπου είναι η βάση στην οποία στηριζόσαστε, για να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής. Να εργαζόσαστε με σκοπό να σώσετε και να αξιοποιήσετε σωστά τη ζωή σας ψάλλοντας το Θείο Όνομα και αναλαμβάνοντας την επιτέλεση άγιων έργων. Δεν χρειάζεται να καταβάλλετε οποιαδήποτε ειδική προσπάθεια, για να κάνετε κτήμα σας τις ανθρώπινες αξίες – οι αξίες αυτές είναι έμφυτες μέσα σας και τις εμπεριέχεται από τη στιγμή που γεννηθήκατε. Τις έχετε λησμονήσει, επειδή δεν τα καταφέρατε να τις εφαρμόζετε στη ζωή σας. Αντί να μιλάτε λέγοντας πάρα πολλά λόγια, λόγια με τον τόνο, φροντίστε να εφαρμόζετε λίγα γραμμάρια από αυτά τα πολλά που ακούσατε και έχετε μάθει. Η ανθρωπότητα παρακμάζει και τούτο οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν εφαρμόζει τις ανθρώπινες αξίες. Αυτό που κάνετε είναι να αναπτύσσετε και να πολλαπλασιάζετε τις επιθυμίες σας ξεχνώντας τα ιδανικά σας.  

Η συνειδητοποίηση του Θεού είναι ο σκοπός και η μοίρα της ζωής του ανθρώπου.
                                             -ΒΑΒΑ   





Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο