Radio

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the fundamental truth that we must not mistake, in our daily lives? Bhagawan lovingly explains us today.


You are wasting your precious time thinking that all that you see in this objective world is true. No! None of these objects is real. Truth is eternal and is beyond the three periods of time - past, present and future. That Truth is Divinity. God is only one, now and forever. How foolish it is to think that the worldly vision which is subject to change from time to time is real. You are a student today. Tomorrow you will become an officer in an Organization and few years later you will be a retired officer. Then, which is true? Is it the life as a student or as an officer or as a retired official? Thus, all that you see in this objective world and all the relationships between individuals are only temporary, never real and permanent. Divinity is not like that. Recognise the Truth that the Divine is omnipresent - yesterday, today and tomorrow.

Divine Discourse, Sep 27, 2006 

You are a fragment of the Devine. This is the greatest truth all of you must realize fully.
                                                  -BABA


Ποια είναι η θεμελιώδης αλήθεια, την οποία δεν πρέπει να παρανοούμε στην καθημερινή μας ζωή; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

Χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας σκεπτόμενοι και νομίζοντας ότι είναι αληθινά όλα όσα βλέπετε σε τούτο τον υλικό κόσμο. Όχι! Κανένα από αυτά τα υλικά αντικείμενα δεν είναι αληθινό. Αιώνια είναι μόνο η Αλήθεια και αυτή βρίσκεται πέρα και πάνω από τις τρεις περιόδους του χρόνου – το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αυτή η Αλήθεια είναι η Θεία Φύση. Ο Θεός είναι μόνο ένας, για τώρα και για πάντοτε. Πόσο ανόητο είναι να νομίζετε ότι είναι πραγματική η θεώρηση των εγκόσμιων πραγμάτων, που υπόκεινται σε αλλαγές με την πάροδο του χρόνου! Σήμερα είσαστε ένας σπουδαστής. Αύριο θα γίνετε ένας αξιωματούχος σε κάποιον Οργανισμό και σε λίγα χρόνια αργότερα θα είσαστε ένας συνταξιούχος ανώτερος λειτουργός. Συνεπώς, ποιο είναι πραγματικό; Είναι πραγματική η ζωή που ζήσατε ως σπουδαστής ή η ζωή που ζήσατε ως αξιωματούχος Οργανισμού ή ως λειτουργός που έχει αποσυρθεί από την εργασία του; Έτσι, όλα όσα βλέπετε σε τούτο τον υλικό κόσμο και όλες οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι παρά μόνο προσωρινά φαινόμενα. Ποτέ δεν είναι πραγματικά και μόνιμα. Η Θεία Φύση δεν είναι σαν τις περιπτώσεις αυτές. Να αναγνωρίσετε την Αλήθεια ότι η Θεία Φύση είναι πανταχού και πάντα παρούσα και αναλλοίωτη – χθες, σήμερα και αύριο η αυτή.  


Είσαστε ένα κομματάκι που προέρχεται από τη Θεία Φύση. Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλήθεια, την οποία  όλοι σας πρέπει να συνειδητοποιήσετε πλήρως.
                                                                         -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο