Radio

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the root cause of all difficulties and suffering? What should we do to experience happiness? Bhagawan explains to us today

People today repose their faith in the ephemeral and unreal world, and forget God who is the embodiment of truth. This is the root cause for all sorrows and difficulties faced by humanity. You say you are encountering difficulties. From where did they come? Difficulties are the consequences of one’s past deeds and thoughts. Everything in this world is suscep­tible to change. God is the only changeless principle. What is human life for, after all? Is it merely for eating, drinking, sleeping and ultimately dying? In doing so, can the human life be termed as sacred? At the time of birth everyone is pure and sacred. As they grow old, they gradually lose this purity. This is improper! One must always maintain one’s purity. Install the changeless and eternal God in the altar of your sacred heart and offer your love to Him. Thereby, you can experience bliss. This is the foremost duty of every human being.

- Divine Discourse, Sep 27, 2006

The light of wisdom shines only in a pure heart.
                                                                                         -BABA


Ποια είναι η ριζική αιτία για όλες τις δυσκολίες και τα βάσανα που περνάει ο άνθρωπος; Τι πρέπει να κάνουμε για να βιώσουμε την ευτυχία; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Σήμερα οι άνθρωποι εναποθέτουν την πίστη τους στον εφήμερο και μη πραγματικό κόσμο, και λησμονούν τον Θεό, ο οποίος είναι ενσάρκωση της αλήθειας. Αυτή είναι η ριζική αιτία όλων των θλίψεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Λέτε ότι συναντάτε δυσκολίες. Από πού προέρχονται οι δυσκολίες; Δυσκολίες είναι οι συνέπειες των πράξεων και των σκέψεων, που επιτέλεσε ο άνθρωπος κατά το παρελθόν. Το καθετί σε τούτον τον κόσμο υπόκειται και είναι ευάλωτο σε αλλαγές. Ο Θεός είναι η μόνη αναλλοίωτη αρχή. Ποιος είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής, σε τελευταία ανάλυση; Η ανθρώπινη ζωή προορίζεται απλά για να τρώει, να πίνει, να κοιμάται και τελικά να πεθαίνει ο άνθρωπος; Με το να κάνει ο άνθρωπος αυτές τις δραστηριότητες, είναι δυνατό η ζωή του να ονομασθεί άγια; Κατά το χρόνο της γέννησής του, ο καθένας είναι αγνός και άγιος. Καθώς αυξάνει σε ηλικία, βαθμιαία χάνεται αυτή την αγνότητα. Αυτό είναι ανάρμοστο! Ο άνθρωπος πρέπει να διατηρεί πάντα την αγνότητά του. Να εγκαταστήσετε τον αμετάβλητο και αιώνιο Θεό στον βωμό της εξαγιασμένης καρδιάς σας και να Του προσφέρετε την αγάπη σας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορείτε να βιώσετε την ευδαιμονία. Αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον κάθε ανθρώπινου όντος.        


Το φως της σοφίας λάμπει μόνο σε μια εξαγνισμένη καρδιά.
              -ΒΑΒΑ






Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο