Radio

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What should we do to ensure the right usage of wealth, youth and knowledge? Bhagawan clearly explains to us today.
 
The pride of wealth, manpower and youth seems to be predominant presently. Money is inert, it is lifeless. How can it be strong? Its strength or weakness is the reflection of the mindset of the individual. Wealth and education are like pure water. When water is poured in a bottle of a particular colour, the water appears to be of that colour. In the same way, when wealth is in the hands of a wicked person, it will be used only for evil deeds. Money, if it is in the hands of pure hearted people, will be used for noble deeds. Hence the usage of wealth or knowledge is dependent on the character of the person in whose hands it is. Money is not bad. The intent with which you use money should be for good. Use spirituality to streamline the focus of your mind towards good.

My Dear Students, Vol 3, Ch 7, July 9 1989

True sacrifice consists in sharing with others one’s wealth, strength and qualities, which are derived from society.
              -BABA


Τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ορθή χρήση του πλούτου μας, της νεότητάς μας και της γνώσης μας; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με σαφήνεια.


Η υπεροψία, την οποία δημιουργεί ο πλούτος, η δύναμη για ανθρώπινη ενεργητικότητα και η νεότητα φαίνεται ότι επί του παρόντος είναι κυρίαρχη. Το χρήμα είναι αδρανές και δεν έχει ζωή. Πώς μπορεί να αποκτήσει δύναμη; Η δύναμή του ή η αδυναμία του αντανακλά τη νοοτροπία του ανθρώπου. Ο πλούτος και η μόρφωση είναι σαν το καθαρό νερό. Όταν χύσουμε νερό σε φιάλη, η οποία έχει ορισμένο χρώμα, το νερό φαίνεται να παίρνει το χρώμα της φιάλης. Κατά τον ίδιο τρόπο, αν ο πλούτος βρεθεί σε χέρια  διεφθαρμένου ανθρώπου, θα χρησιμοποιηθεί για την επιτέλεση μόνο κακών έργων. Το χρήμα, αν βρεθεί στα χέρια ανθρώπων με αγνή καρδιά, θα χρησιμοποιηθεί για ανώτερης ευγένειας έργα. Συνεπώς, ο τρόπος χρησιμοποίησης του πλούτου ή της γνώσης, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του προσώπου, στα χέρια του οποίου έχει περιέλθει. Το χρήμα δεν είναι κακό. Η πρόθεση με την οποία χρησιμοποιείτε το χρήμα πρέπει να υπηρετεί το καλό. Να χρησιμοποιείτε τα πνευματικά σας εφόδια, προκειμένου να βελτιώσετε την εστίαση του νου σας στην πορεία σας προς το αγαθό.  


Η αληθινή αυτοθυσία συνίσταται στο να μοιραζόμαστε με τους άλλους τον πλούτο μας, την δύναμή μας και τις καλές μας ιδιότητες, που αποκομίζουμε από την κοινωνία.
                  -ΒΑΒΑ






Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο