Radio

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why must we persist in transforming ourselves, beyond pain and pleasure? Bhagawan lovingly explains to us today.

Grief and joy, and pain and pleasure alternate like the dark and bright fortnight by God's decree, to foster equanimity and to lead man towards reality beyond both. If you do not attempt to transform yourself but resort to blaming God for your sorrows, it is incorrect! You blame God because you announce yourself as a devotee too soon, and expect plentiful grace. Grace cannot be claimed as such; first God must accept you! Use your talent of discrimination to sift the trash and discard it in preference to the valuable. Engage in selfless service; flee from bad persons and win the friendship of the good and noble, who will cleanse you and heal you. Man is consumed by time; God is the master of time. So take refuge in God. Let God be your Guru, your path, your Lord.

- Divine Discourse, 02 July 1985.


Your mind must be trained to develop a taste for the good and the godly, not for money or material gains.
                                                                                             -BABA


Γιατί πρέπει να επιμένουμε στη μεταμόρφωσή μας ώστε να υψωθούμε πάνω και πέρα από τον πόνο και την ευχαρίστηση; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
 
Η θλίψη και η χαρά, ο πόνος και η ευχαρίστηση εναλλάσσονται όπως το σεληνιακό σκοτεινό και φωτεινό δεκαπενθήμερο. Αυτό γίνεται κατ’ επιταγή του Θεού, ώστε να αναπτυχθεί η αταραξία και η γαλήνη και έτσι να οδηγηθεί ο άνθρωπος προς την αληθινή πραγματικότητα απαλλαγμένος από αυτά τα αντίθετα. Αν δεν προσπαθήσετε να  μεταμορφώσετε τον εαυτό σας, αλλά καταφύγετε σε κατακρίσεις κατά του Θεού για τα βάσανα και τις λύπες σας, αυτό δεν θα είναι ορθό! Κατακρίνετε τον Θεό διότι αυτοανακηρυχθήκατε αφοσιωμένος πιστός πολύ νωρίς, και αναμένετε να σας χορηγηθεί η Θεία Χάρη σε αφθονία. Δε μπορείτε να διεκδικήσετε την Θεία Χάρη κατ’ αυτό τον τρόπο. Πρώτα πρέπει να σας αποδεχθεί ο Θεός! Χρησιμοποιήσετε το φυσικό σας χάρισμα να κάνετε σωστή διάκριση, περάσετε από κόσκινο τα σκουπίδια και απορρίψτε τα επιλέγοντας ό,τι είναι πολύτιμο. Ασχοληθείτε σοβαρά με την προσφορά ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Απομακρυνθείτε από τα βλαπτικά πρόσωπα και κερδίσετε τη φιλία εκείνων που είναι καλοί άνθρωποι και διαθέτουν χαρακτήρα εξευγενισμένο – αυτοί θα σας καθαρίσουν και θα σας θεραπεύσουν. Ο άνθρωπος κατατρώγεται από τον χρόνο και φθείρεται. Κύριος του χρόνου είναι ο Θεός. Συνεπώς, ζητήσετε καταφύγιο στον Θεό. Αφήσετε τον  Θεό να γίνει ο Δάσκαλός σας, το μονοπάτι σας, ο Κύριός σας. 


Ο νους σας πρέπει να εκγυμναστεί ώστε να αναπτύξει αγάπη για το καλό και το άγιο, όχι για τα χρήματα και τα υλικά οφέλη.
                        -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο