Radio

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Can science give us all that we seek? If not, where else should we seek? Bhagawan explains to us today.

The hopes raised by the advances of science and technology have proved dupes. While science has overcome the barriers of time, distance and nationality, it has done little to promote better understanding between man and man, and nation and nation. However there are heartening signs that earnest seekers around the world are turning inward to find answers to this crisis. The oneness of all creation affirmed by the ancient seers must be expressed in transcendental love that embraces all people regardless of creed, community or language, to overcome this mammoth challenge. Never forget that the real source of happiness and bliss is the discovery of the true self (Atma) within yourself. All of you are essentially divine. Observe basic human qualities in daily living and raise yourself above the level of animals.

- Divine Discourse, Aug 1981

Cultivate your heart to raise a harvest of Truth, Righteousness, Peace and Love.
                                                               -BABA


Μπορεί η επιστήμη να μας προσφέρει όλα όσα αναζητούμε; Αν δεν μπορεί, πού αλλού πρέπει να προστρέξουμε για μια τέτοια αναζήτηση; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

Οι ελπίδες που προσφέρει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν αποδειχθεί κοροϊδία. Ενώ η επιστήμη έχει ξεπεράσει τα εμπόδια μεταξύ των ανθρώπων, που παρεμβάλλει ο χρόνος, η φυσική απόσταση και η διαφορά εθνικότητας, η ίδια έχει κάνει ελάχιστα για να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και μεταξύ των εθνών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις που προκύπτουν από το γεγονός ότι ειλικρινείς αναζητητές σε όλο τον κόσμο στρέφονται προς τον εσωτερικό άνθρωπο, για να βρουν εκεί απαντήσεις στα προβλήματα που προέρχονται από αυτή την κρίση κατανόησης. Η ενότητα ολόκληρης της δημιουργίας - ενότητα την οποία επιβεβαίωσαν οι αρχαίοι προφήτες - πρέπει να εκφρασθεί με την υπερβατική αγάπη, που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πιστεύω τους και την κοινότητα ή τη γλώσσα τους, ώστε να υπερνικηθεί τούτη η τεράστια πρόκληση. Ποτέ να μη λησμονείτε ότι η πραγματική πηγή της ευτυχίας και της ευδαιμονίας είναι ο Υπέρτατος Εαυτός, τον οποίο πρέπει να ανακαλύψετε μέσα σας. Όλοι ουσιαστικά έχετε μέσα σας τη Θεία Φύση. Στην καθημερινή σας ζωή να τηρείτε τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ιδιότητες και αξίες σας και έτσι να υψώνετε τον εαυτό σας πάνω από το επίπεδο των ζώων.


Να καλλιεργείτε την καρδιά σας για να συγκομίζετε τους καρπούς της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Αγάπης.
                                             -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο