Radio

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the one 'culture' we must not engage in and be very alert to drop? Βhagawan explains this to us today.

Be careful to not engage yourself in  Iccha Krishi (the cultivation of wants and desires). This is a never ending process of sowing and reaping, you will never reach contentment. For, one desire, when satisfied will fan the thirst for ten more. Be warned! Do not run after devious desires or crooked satisfactions. All roads leading
to the realm of the senses are tortuous and blind. Only the road that leads to God is straight. Cultivate straightforwardness (Neethi) in your every act. That will reveal the Divine in due course. It will also enable you to overcome your three Gunas (Rajas, Sathwa and Tamo). Just as you grind chilly, salt and tamarind to get a tasty dish, you must grind all the three Gunas so that the taste of Ananda (bliss) emerges.

- Divine Discourse, Apr 12, 1959

Bend the body, mend the senses and end the mind – make this your endeavour.
                                       -BABA



Ποια είναι η «καλλιέργεια» στην οποία δεν πρέπει να επιδοθούμε και για την οποία πρέπει να είμαστε επάγρυπνοι ώστε να την αποφύγουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

Προσέχετε να μην εμπλακείτε στη φροντίδα, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των αναγκών και επιθυμιών του ανθρώπου. Πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία, αν αναμιχθείτε, θα σπέρνετε και θα θερίζετε χωρίς ποτέ να τελειώνετε. Σ’ αυτή τη διαδικασία ποτέ δεν θα αποκομίσετε αληθινή ικανοποίηση. Τούτο, διότι μια επιθυμία, που ικανοποιείται ανοίγει την όρεξη σε άλλες δέκα να ζητήσουν το ίδιο. Λάβετε υπόψη σας, λοιπόν, τούτη την προειδοποίηση: Μην τρέχετε πίσω από απατηλές και ύπουλες επιθυμίες ή ικανοποιήσεις, που είναι παράνομες και ανέντιμες. Όλοι οι δρόμοι, που οδηγούν στο βασίλειο των αισθήσεων είναι ελικοειδείς και τυφλοί, δηλαδή δόλιοι, υποκριτικοί και αδιέξοδοι. Μόνο ο δρόμος που οδηγεί στο Θεό είναι ευθύς. Να καλλιεργείτε την ευθύτητα και την ειλικρίνεια και να την φανερώνετε με κάθε πράξη σας. Αυτή η συμπεριφορά θα αποκαλύψει τη Θεία Φύση στην κατάλληλη ευκαιρία. Επίσης, θα σας βοηθήσει να υπερβείτε  τις τρεις καταστάσεις της Γκούνας (πάθος και ενεργητικότητα, ισορροπία, νωθρότητα και άγνοια).  Ακριβώς όπως αλέθετε ή κοπανίζετε ξερή κόκκινη πιπεριά, αλάτι και ταμαρίντ, για να ετοιμάσετε ένα γευστικό φαγητό, έτσι πρέπει να αλέσετε και τις τρεις Γκούνες μαζί ώστε να προκύψει η γεύση της ευδαιμονίας.     



Μάθετε να σκύβετε το σώμα σας με ταπεινοσύνη, να επεμβαίνετε διορθωτικά στις αισθήσεις σας  και να εξουδετερώνετε το νου σας – αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος αγώνας σας.
                        -ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο