Radio

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the formula to translate human life into one of Divinity? Bhagawan lovingly and clearly explains to us today.

Human beings are a mixture of Divinity, Demon and Human (Daiva, danava and manava). The wickedness of the ogre can be overcome by the quality of mercy and charity (daya), sympathy and empathy. Pride can be overcome through self-control (dama), detachment, and renunciation; Egoism can be overcome by following the code of conduct (dharma) prescribed by the impartial sages, and by channelizing your instincts and impulses into fruitful action. When these three Gunas are thus sublimated, Manava (human) is transformed into Madhava (God). Make the best use of your Guru. Acquire from Him the skills for winning peace of mind and bliss (shanti and  santosha), the Grace of God, the lessons of spiritual practice (Sadhana), and the fruits of good and holy company (sathsang); do not fritter away your energy and time, seeking sensory satisfaction in ungodly company.

- Divine Discourse, July 24, 1964

Constant reflection on the glory of God helps you to go beyond the body and mind.
                                                   -BABA



Με ποια συνταγή θα μεταμορφώσουμε τη ζωή του ανθρώπου σε ζωή Θεϊκή; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη και με σαφήνεια μας το εξηγεί σήμερα.

Τα ανθρώπινα όντα είναι ένα μείγμα από θεϊκή φύση, δαιμονική φύση και ανθρώπινη φύση. Η κακία στον άνθρωπο, που μοιάζει με εκείνη που έχει ο απαίσιος δράκοντας, μπορεί να ξεπερασθεί με την ευσπλαχνία και τη θεϊκή αγάπη, τη συμπάθεια και την κατανόηση. Η υπεροψία μπορεί να ξεπερασθεί με αυτοέλεγχο, με απελευθέρωση από την προσκόλληση και με απάρνηση. Ο εγωισμός μπορεί να κατανικηθεί εφαρμόζοντας τον κώδικα ηθικής συμπεριφοράς, που έχουν καθορίσει οι σπουδαίοι σοφοί των παλιών χρόνων. Ακόμη, ο εγωισμός μπορεί να κατανικηθεί και με τη διοχέτευση των ενστίκτων και των παρορμήσεών σας σε χρήσιμες και καρποφόρες δραστηριότητες. Όταν οι προαναφερόμενες κακές ιδιότητες καλλιεργηθούν και εξευγενιστούν με τους τρόπους που αναφέραμε, τότε ο άνθρωπος θα μεταμορφωθεί και θα γίνει Θεϊκός. Να αξιοποιήσετε κατά τον καλύτερο τρόπο τα μαθήματα του Δασκάλου σας. Διδαχθείτε από αυτόν πώς να φέρνετε ειρήνη στο νου σας και πώς να κερδίζετε τη Χάρη του Θεού και την ευδαιμονία. Πάρετε τα μαθήματα της πνευματικής άσκησης και μάθετε τον τρόπο να αποκομίζετε οφέλη από τις καλές και εξαγιασμένες συναναστροφές σας και συζητήσεις. Μην κατασπαταλάτε την ενέργειά σας και το χρόνο σας κυνηγώντας αισθησιακές απολαύσεις σε ασεβείς συναναστροφές.     


Ο βαθύς και σταθερός στοχασμός πάνω στη δόξα του Θεού βοηθάει για να περάσουμε πέρα  από το σώμα μας και το νου.
                   -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο