Radio

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΑΙΔΕΙΑ



           Η παιδεία, πέρα απ'την ανάπτυξη της νόησης, πρέπει να μεριμνά και για την διάπλαση του σώματος και της ψυχής.Δεν είναι σωστό να την περιορίζουμε μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός κτιρίου.Για όσους έχουν την λαχτάρα να παρατηρούν και να μαθαίνουν, ολόκληρος ο κόσμος είναι ένα πανεπιστήμιο. Ζωή σημαίνει συνειδητότητα.Γι' αυτό όλοι οι άνθρωποι, είτε αγρότες είναι, είτε ξυλουργοί, είτε σιδηρουργοί, είτε γλύπτες, είτε έμποροι πρέπει ν' αποκτήσουν  συνείδηση  των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ικανοτήτων τους καθώς και των αξιών που η παιδεία οφείλει να καθιερώνει και να προβάλλει.
            Η παιδεία δεν είναι μια υπόθεση άπληστης ανάγνωσης και μελέτης βιβλίων. Το έργο της παιδείας πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη μελέτη και την αξιολόγηση όλων των επαγγελμάτων και των συντεχνιών. Οφείλει να ενθαρρύνει την αποδοχή του καλού και την απόρριψη του κακού. 
           Η πνευματική παιδεία δεν είναι μια ξέχωρη διαδικασία. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος όλων των μορφών της εκπαίδευσης, σε όλα τα επίπεδα. Στην ουσία αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να δομήσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα που ν' αντέχει στο χρόνο.

           ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ :      ΣΡΙ ΣΑΤΥΑ ΣΑΙ ΒΑΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο