Radio

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ...




 'Ετσι και στραφείτε  πρός το δρόμο της εγκόσμιας ευτυχίας, λέει ο Μπάμπα, θα παρασέρνεστε όλο και πιο πολύ, σε μεγαλύτερη αγωνία, ανταγωνισμό, αλαζονεία και φθόνο! Σταθείτε κι αναλογιστείτε για μια στιγμή: Είστε πιο ευτυχείς που γίνατε πλούσιοι; Βρίσκετε γαλήνη σαν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες σας; Σεις οι ίδιοι θα διαπιστώσετε την αλήθεια, πως τα περίσσια υλικά αγαθά, δεν είναι εγγύηση της ευτυχίας!

 'Οσο ο άνθρωπος ψάχνει να βρεί τη λεγόμενη ευτυχία μέσα στην πλανερή γοητεία του κόσμου, τόσο θα χτυπιέται ανελέητα - ανάμεσα στην απόλαυση και στον πόνο, στις αρετές και στις κακίες, στη χαρά και στη θλίψη, στην ύλη και το πνεύμα. Τα ζευγάρια των αντιθέσεων, μαύρα κι άσπρα, είναι αιώνια αλληλένδετα μεταξύ τους ! Μα μην ανησυχείς' ό,τι κι αν έρθει, καλώς να ορίσει' ό,τι κι αν γίνει, δεν είναι παρά άλλος ένας σταθμός στην πορεία σου' είναι κι αυτό, μέρος του θεϊκού έργου!

Άμα τελέψουμε τις μάταιες περιπλανήσεις σε τούτο τον κόσμο και στρέψουμε το βλέμμα, το νου και τις σκέψεις μας στο Θεϊκό Φως, τότε θα βρούμε γαλήνη κι άπειρη χαρά, νιώθοντας την ταυτότητά μας με τη Θεία ουσία της Ψυχής.

*********

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο