Radio

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας

What is an important lesson we must learn and continuously practice to reach the state of Divinity? Bhagawan lovingly reminds us today.

When a person dies, the property and things remain at home; they do not go with the person into the beyond. Even the relatives cannot accompany; only the good or the bad name one has earned will last. So every one of you must live in such a way that posterity will remember you with gratitude and joy. To lead the good life, constant prompting from the God within is a great help. That inspiration can be got only by constantly reciting the Lord's Name (Namasmarana) and calling on the inner springs of Divinity. Practice incessant Namasmarana. Also remember, by simply singing loud or shouting Shivoham, you cannot become Shiva; you must develop the qualities of Divinity like universal love, absence of attachment, etc. Then you will be entitled to assert Shivoham, and even if you do not assert at all, you will be Shiva, for you will then have no aham feeling (no egoism)!

- Sathya Sai Speaks, Vol 6, Ch 27

Why fear when I am here? Place all your faith in Me. I shall guide you and guard you always.
-BABA


Ποιο είναι το σπουδαίο μάθημα που πρέπει να διδαχτούμε και να το εφαρμόζουμε συνεχώς στην ζωή μας, για να φτάσουμε σε κατάσταση θεϊκή; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

Όταν κάποιος άνθρωπος φύγει από την ζωή, η περιουσία του και τα υλικά πράγματά του παραμένουν στο σπίτι. Δεν τον ακολουθούν στην άλλη ζωή. Ούτε και οι συγγενείς μπορούν να τον συνοδεύσουν. Μόνο το καλό ή το κακό όνομα που κέρδισε σε τούτον τον κόσμο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά θάνατον. Συνεπώς, ο καθένας σας πρέπει να ζει με τέτοιο τρόπο ώστε οι επόμενες γενεές να σας θυμούνται με ευγνωμοσύνη και με χαρά. Για να ζήσετε όπως πρέπει την ζωή σας,  θα βρείτε μεγάλη βοήθεια  στην σταθερή ενθάρρυνση και την προτροπή που σας εμπνέει ο Θεός, που βρίσκεται μέσα σας. Για να έχετε τούτη την θεϊκή έμπνευση πρέπει να στηριχτείτε στην συνεχή απαγγελία του Αγίου Ονόματος του Κυρίου και στην επίκληση των εσωτερικών πηγών από τις οποίες εκφράζεται ο Θεός. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε ακατάπαυστα το Άγιο Όνομα του Θεού. Επίσης, να θυμόσαστε ότι δεν είναι δυνατό να ταυτιστείτε με τον Θεό Σίβα, απλά ψάλλοντας μεγαλοφώνως «Σιβόχαμ». Για να γίνει αυτό, πρέπει να καλλιεργήσετε τις Θεϊκές ιδιότητες όπως είναι η συμπαντική αγάπη, η απαλλαγή από την προσκόλληση κλπ. Στη συνέχεια, θα έχετε το δικαίωμα να διεκδικήσετε την ταύτισή σας με τον Σίβα, και θα το πετύχετε, ακόμα και αν δεν το διεκδικήσετε, γιατί τότε δεν θα σας διακατέχει απολύτως καμιά αίσθηση εγωισμού!

 Γιατί φοβόσαστε, αφού είμαι πάντα κοντά σας; Στηρίξτε όλη την πίστη σας σε Μένα. Πάντοτε θα σας καθοδηγώ και θα σας προστατεύω.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο