Radio

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the surest way to merge with the Lord? Bhagawan lovingly gives us a proven technique today.

Whatever scriptures you may study, whatever spiritual efforts (sadhanas) you may practise or pilgrimages you may undertake, unless one succeeds in getting rid of the impurities in the heart, life will remain worthless and meaningless. Purification of the heart is the essence of all scriptural teachings and the basic goal of life. No spiritual study or sadhana can help in purifying your heart unless you makes the effort yourself. And when the heart is purified, it becomes a worthy abode for the Divine. Recognising this fact, the Bhagavad Gita has indicated a three-stage path to Divinity: engaging the body in good deeds, using the mind to develop good thoughts and human qualities, and contemplating on God through Upasana (worship of the Divine). Through this, any individual can reach the stage where, like a river joining the ocean, they merge in the Divine (Brahman).

- Divine Discourse, Sep 28, 1984

When the heart is pure, the light of wisdom shines.
-BABA


Ποιος είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να συνενωθούμε με τον Κύριο; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με αγάπη μια τεχνική της οποίας η αξία έχει αποδειχτεί.

 Η ζωή δεν θα έχει αξία και νόημα, παρά μόνο αν πετύχετε να απαλλαχτείτε από τις ακαθαρσίες που μολύνουν την καρδιά σας, όποιες κι αν είναι οι ιερές γραφές που μελετάτε, όποιες κι αν είναι οι πνευματικές ασκήσεις που εφαρμόζετε και τα ιερά προσκυνήματα στα οποία μετέχετε. Ο εξαγνισμός της καρδιάς είναι η ουσία όλων των διδαγμάτων που θα πάρετε από την μελέτη των γραφών – είναι ο βασικός στόχος της ζωής. Καμιά πνευματική μελέτη ή άσκηση δεν μπορεί να σας βοηθήσει στον εξαγνισμό της καρδιάς σας, εκτός κι αν κάνετε τον αγώνα αυτό εσείς οι ίδιοι. Κι όταν η καρδιά σας καθαριστεί, τότε γίνεται άξια κατοικία, για να διαμένει εκεί ο Θεός.  Η Μπαγκαβάντ Γκίτα, σε αναγνώριση αυτής της εξέλιξης, έχει δείξει στον άνθρωπο το μονοπάτι που οδηγεί στον Θεό και το οποίο αποτελείται από τρία στάδια: την χρησιμοποίηση του σώματος για την επιτέλεση καλών έργων,  την χρησιμοποίηση του νου για την καλλιέργεια και ανάπτυξη καλών σκέψεων και ανθρώπινων ιδιοτήτων, και τον στοχασμό του Θεού που γίνεται με την λατρεία του ανθρώπου προς Εκείνον. Ακολουθώντας τούτο το μονοπάτι, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει στο σημείο να ενωθεί με τον Θεό, όπως το ποτάμι που χύνεται μέσα στον ωκεανό και συνενώνεται μαζί Του.


Όταν η καρδιά είναι αγνή, τότε το φώς της σοφίας, δηλαδή της ανώτερης γνώσης, ακτινοβολεί.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο