Radio

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why does our faith falter easily? How and why should we overcome this tendency? Bhagawan lovingly reveals to us today.

One of the handicaps that have to be overcome is weak faith in oneself (Avishwasam). Today you gladly and willingly place all faith in the body and its accessories but not in your inner motivator, the charioteer. In particular, youth today have faith in unreal, transient, momentary pleasures and pastimes. They have no knowledge of the eternal, the changeless, and the ever-blissful. Precious years of life are thus wasted in worthless pursuits. That is why your faith falters when even a minor calamity happens! Contemplate deeply on the impermanence of wealth, fame, worldly friendship, and so on. Cultivate faith in the value of service; believe that love can overcome hatred. Have faith in righteousness and the moral life. This is called righteous living (dharma). Never stray into wrong paths, enticed by sensual desires and plans for self-aggrandisement.

- Divine Discourse, Dec 7, 1978.

Be like a star, which never wavers from the crescent, but is fixed, in steady faith.
-BABA


Γιατί η πίστη μας κλονίζεται εύκολα; Πώς και γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τούτη την τάση που έχουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το φανερώνει σήμερα με αγάπη.

Ένα από τα μειονεκτήματα που πρέπει να ξεπεραστούν είναι η αδύναμη πίστη που έχει ο άνθρωπος στον εαυτό του. Σήμερα, περιχαρείς και ολοπρόθυμοι δίνετε πίστη στο σώμα σας και στον εξοπλισμό του, αλλ’ όχι στην εσωτερική κινητήρια δύναμή σας, στον αρματηλάτη σας. Ειδικότερα, η νεολαία δίνει σήμερα πίστη σε απολαύσεις που δεν είναι αληθινές, αλλά παροδικές και στιγμιαίες, καθώς και σε χόμπι και διασκεδάσεις. Οι νέοι αγνοούν εντελώς αυτό που είναι αιώνιο, αμετάτρεπτο και παραμένει για πάντα ευτυχισμένο. Κι έτσι πολύτιμα χρόνια της ζωής σας πάνε χαμένα αφού αναλώνονται σε επιδιώξεις που δεν έχουν καμιά αξία. Να γιατί κλονίζεται η πίστη σας, όταν σας βρει απροσδόκητα ακόμη και κάποια καταστροφή που είναι μικρή! Σκεφτείτε βαθιά την προσωρινότητα που έχουν ο πλούτος, η φήμη, η φιλία του κόσμου και όλα αυτά τα παρόμοια. Φροντίστε να καλλιεργείτε την πίστη σας στην αξία που έχει η προσφορά υπηρεσίας. Να πιστεύετε ότι η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει και να νικήσει το μίσος. Να έχετε πίστη στην ηθική και ενάρετη συμπεριφορά. Αυτό είναι εκείνο που ονομάζεται να ζει κανείς σύμφωνα με την Θεία δικαιοσύνη (ντάρμα). Ποτέ μην παραδρομήσετε κάνοντας λανθασμένες πορείες παρασυρμένοι από αισθησιακές επιθυμίες και από σχέδια για την μάταιη μεγαλοποίηση του εαυτού σας.


Να είσαστε σαν το αστέρι, που ποτέ δεν αφήνει το σχήμα του αλλά μένει σταθερό σ’ αυτό με ακλόνητη πίστη.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο