Radio

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

As those who received Bhagwan's love, how should our conduct be? Bhagawan lovingly reminds us today.

Swami's Prema (Love) has no trace of self-interest in it. It is absolutely pure. Swami knows only how to give, not how to receive. Swami's hand is held above for conferring something, not stretched for seeking anything. Moreover, once Swami has declared, "You are Mine", whatever wrong ways they may pursue, Swami will not abandon them. It may be asked why anyone who has been accepted by Swami thus should be subject to hardships and troubles. These troubles are the consequences of their own karma (actions). They have to see that their conduct is right. If, supposing, the Lord blesses a man with a hundred years of life, he should not get puffed up with pride and start jumping from a tree in the confidence that he will live for a century. He may live for a hundred years, but may have his leg broken in the fall. So in accepting the blessing of God, one should also try to lead a righteous life.

- Divine Discourse, Jul 13, 1984.

Righteous action and control of senses are essential for the cultivation of universal love and goodness.
-BABA


Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε εμείς που έχουμε ευλογηθεί με την αγάπη του Μπάγκαβαν; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Η Αγάπη του Σουάμι δεν έχει ούτε το παραμικρό ίχνος εγωισμού. Είναι απολύτως αγνή. Ο Σουάμι ξέρει μόνο πώς να δίνει, όχι πώς να παίρνει. Ο Σουάμι σηκώνει το χέρι Του για να προσφέρει κάτι, δεν το απλώνει για να ζητήσει οτιδήποτε. Επιπλέον, όταν ο Σουάμι πει: «Είσαστε  δικοί Μου», να ξέρετε ότι όποιοι κι αν είναι οι λανθασμένοι δρόμοι που θα ακολουθήσετε, Εκείνος δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ. Μπορεί κάποιος να ρωτήσει, γιατί άραγε όποιοι έχουν γίνει δεκτοί από τον Σουάμι κατ’ αυτό τον τρόπο, πρέπει να περάσουν κακουχίες και να αντιμετωπίσουν προβλήματα; Λοιπόν, αυτές οι κακουχίες και τα προβλήματα είναι οι συνέπειες από το κάρμα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι αυτοί. Οφείλουν να φροντίζουν ώστε η συμπεριφορά τους να είναι σωστή. Αν υποθέσουμε ότι ο Κύριος ευλογεί κάποιον, για να ζήσει εκατό χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να υπερηφανευτεί για την ευλογία του Κυρίου και να αρχίσει να πηδάει από τα δέντρα, στηριζόμενος στην σιγουριά του ότι θα ζήσει επί ένα αιώνα. Μπορεί βέβαια να ζήσει εκατό χρόνια, αλλά μπορεί και να σπάσει το πόδι του λόγω της πτώσης από ένα δέντρο. Έτσι, ενώ ο άνθρωπος γίνεται δέκτης της ευλογίας του Θεού, θα πρέπει και να αγωνισθεί για να ζει σύμφωνα με την θεία δικαιοσύνη, ηθικά και ενάρετα.

Η δράση που είναι σύμφωνη με την θεία δικαιοσύνη και ο έλεγχος των αισθήσεων είναι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της συμπαντικής αγάπης και της καλοσύνης.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο