Radio

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

How does Divine Love look and feel? How will we behave when we are filled with Divine Love? Bhagawan reminds us today and encourages us to go inward.

Love exists for love and nothing else; it is spontaneous and imparts delight. Love sees with the heart, not eyes. It listens not through ears but with tranquility of your heart. It speaks not with tongue but using compassion. Love has many synonyms – compassion and kindness also mean Love. Love can emanate only from the heart and not any other source. Love is immortal, nectarous, blissful and infinite. A heart filled with love is boundless. Just as rivers with different names merge in the ocean and become one with it, love in many forms enters the ocean of your heart and merges with it. Your thoughts, words and looks should be filled with love. This is divine love. One saturated with divine love can never be subject to suffering. People today are affected by praise or blame. But those filled with divine love transcend praise or censure. They are unaffected by criticism or flattery, and treat joy and sorrow, profit and loss, victory and defeat, alike.

- Divine Discourse, Dec 25, 1995

There is no nobler quality in the world than Love. Love is wisdom; Love is righteousness. Love is wealth and Truth.
-BABA


Πώς δείχνει και πώς νοιώθουμε την Θεϊκή Αγάπη; Πώς συμπεριφερόμαστε όταν μας πλημμυρίζει η Θεϊκή Αγάπη; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα και μας ενθαρρύνει να στρέψουμε τον νου μας προς τον ψυχικό κόσμο μας.

 Η Αγάπη υπάρχει μόνο για χάρη της Αγάπης και για τίποτε άλλο. Είναι αυθόρμητη και μεταδίδει μεγάλη χαρά. Η αγάπη βλέπει με την καρδιά, δεν βλέπει με τα μάτια. Δεν ακούει με τα αισθητήρια όργανα της ακοής, αλλά με την γαλήνη της καρδιάς σας. Δεν μιλάει με την γλώσσα, αλλά με την βοήθεια της συμπόνιας. Η Αγάπη έχει πολλά συνώνυμα - η συμπόνια και η καλοσύνη σημαίνουν και Αγάπη. Η Αγάπη μπορεί να εκπηγάσει μόνο από την καρδιά, δεν έχει καμιά άλλη πηγή. Η Αγάπη είναι αθάνατη, γλυκιά σαν το νέκταρ, ευτυχισμένη, και ανεξάντλητη. Η καρδιά που την πλημμυρίζει η Αγάπη δεν έχει περιοριστικά όρια. Ακριβώς όπως οι ποταμοί, που έχουν διάφορα ονόματα, χύνονται στον ωκεανό και συνενώνονται μαζί του ώστε να γίνονται ένα με αυτόν, έτσι και η Αγάπη με τις πολλές μορφές της μπαίνει στον ωκεανό της καρδιάς σας και συγχωνεύεται μαζί του. Οι σκέψεις σας, τα λόγια σας και το παρουσιαστικό σας πρέπει να είναι γεμάτα από Αγάπη. Αυτή είναι η θεϊκή Αγάπη. Εκείνος που είναι πλημμυρισμένος από θεϊκή Αγάπη δεν μπορεί ποτέ να πάθει κακό. Οι άνθρωποι σήμερα επηρεάζονται από τον έπαινο ή την κατάκριση. Όσοι όμως είναι γεμάτοι από Θεϊκή Αγάπη ξεπερνούνε τον έπαινο και την αποδοκιμασία. Δεν τους επηρεάζει η κριτική και η κολακεία, και αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο την χαρά και την λύπη, το κέρδος και την ζημιά, την νίκη και την ήττα.

 Δεν υπάρχει στον κόσμο ευγενέστερη ιδιότητα από την Αγάπη. Η αγάπη είναι σοφία. Η Αγάπη είναι Θεία Δικαιοσύνη. Η Αγάπη είναι πλούτος και Αλήθεια.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο